Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου Κρήτης, με αφορμή την 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και άλλες Ομοσπονδίες εργαζομένων.

*Διαβάστε εδώ: Τέμπη: Στον τόπο της τραγωδίας οι συγγενείς των θυμάτων - Βαρύ το κλίμα στο μνημόσυνο, ''ραγίζουν'' καρδιές - ''Eίναι μία πληγή ανοιχτή κάθε μέρα''

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και, μεταξύ άλλων, ιδιωτικοί υπάλληλοι, οικοδόμοι, συνταξιούχοι μαθητές αλλά και φοιτητές οι οποίοι επανέλαβαν το αίτημα για μη συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών με τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό δυστύχημα.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των αιτημάτων που έθεσαν οι εργαζόμενοι ήταν η αύξηση μισθών, η επαναφορά δώρων, οι συλλογικές συμβάσεις, αλλά και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό σε κρίσιμους δημόσιους φορείς, όπως της υγείας και της παιδείας.

Οι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

temmph_hrakleio


Ηράκλειο: Συγκέντρωση μαθητών για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία στα Τέμπη

Νωρίτερα, στον Ιερό Ναό της Παναγίτσας στον Μασταμπά, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος.

Οι μαθητές από το Ηράκλειο κρατούσαν πανό με συνθήματα «1 χρόνος Τέμπη: Δεν ξεχνάμε», «Πάμε και όπου βγει», «Στερέψανε τα δάκρυα και έγιναν οργή», ενώ ομάδα μαθητών είχε γράψει σε ένα πανό τα ονόματα των νέων ανθρώπων που «χάθηκαν» τόσο άδικα στα Τέμπη.

tempi_mathites_hrakleio

poreia_hrakleio

*Εικόνες: cretapost.gr