Μάστιγα έχουν γίνει τα “στικ” νικοτίνης για ανήλικους, οι οποίοι τα προμηθεύονται ως υποκατάστατα ναρκωτικών ουσιών. Χαρακτηριστική περίπτωση η υπόθεση των μαθητών στο Ηράκλειο Κρήτης, που κατέληξαν στο νοσοκομείο αφού λιποθύμησαν.

Ανήλικοι μαθητές περιέγραψαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star γιατί τα χρησιμοποιούν, την ώρα μάλιστα που οι γιατροί τονίζουν πως είναι επικίνδυνα για την υγεία τους. Τα “στικ” νικοτίνης κάνουν θραύση στα παιδιά κάτω των 18 ετών και μπορούν να τα προμηθευτούν στα περίπτερα. Σε περίπτωση που δεν τους τα δώσουν τότε στέλνουν φίλους τους που έχουν κλείσει τα 18 έτη, για να τα αγοράσουν εκείνοι.

Διαβάστε ακόμα: Περιστατικό με “στικ” νικοτίνης στο Ηράκλειο: Ερωτήματα “γεννά” η συμπτωματολογία των μαθητών -Τι λέει στο parapolitika.gr καθηγήτρια Πνευμονολογίας

Υπενθυμίζεται ότι τρεις μαθητές Γυμνασίου στο Ηράκλειο Κρήτης, μεταφέρθηκαν ημιλιπόθυμοι στο νοσοκομείο αφού κατανάλωσαν “στικάκια” νικοτίνης που τους προμήθευσε συμμαθητής τους.

Προκαλούν ίλιγγο, ταχυκαρδία, φόβο, πανικό

«Για τα στικάκια νικοτίνης όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει τη χρήση τους. Αν τα πάρει ένα παιδί το οποίο ούτε έχει συνηθίσει να καπνίζει, ούτε έχει συνηθίσει τη νικοτίνη, μπορεί να του δημιουργήσει ίλιγγο, γαστρεντερικές διαταραχές, ταχυκαρδία, φόβο, πανικό» αναφέρει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Οι ανήλικοι, η νόμιμη κάνναβη και τα... κόλπα

Την ίδια στιγμή, ανήλικοι καταφεύγουν και στη νόμιμη κάνναβη που πωλείται, καταναλώνοντας υπερβολικές ποσότητες.

Σε μίνι μάρκετ οι συσκευασίες με την κάνναβη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star, είναι προστατευμένες πίσω από βιτρίνες.

Κάποιοι ανακατεύουν τη νόμιμη κάνναβη με μαριχουάνα ή ακόμη και την αντικαθιστούν στα σακουλάκια για να ξεγελάσουν τους αστυνομικούς.

Με πληροφορίες από Star