Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης (27/2/2024), από την οποία σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσαχθεί οκτώ άτομα, ύστερα από έρευνες σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα της επαρχίας.

Σχετικά με το ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων, μίλησε στην εκπομπή «Live News», ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Οι οκτώ που έχουν προσαχθεί από την Αντιτρομοκρατική είναι ποινικοί και αναρχικοί – Πρωταγωνιστικός ο ρόλος 36χρονου αντιεξουσιαστή

Το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου αναφέρει ότι υπάρχουν 8 άτομα – οι περισσότεροι κρατούμενοι σε φυλακές του Δομοκού και της Λάρισας –  που φαίνεται ότι συμμετείχαν σε βομβιστικές επιθέσεις που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες. Πρωταγωνιστικό ρόλο εξετάζεται να έχει ένας 36χρονος αντιεξουσιαστής, ο οποίος έχει απασχολήσει τις Αρχές την τελευταία δεκαετία λόγω συμμετοχής του σε ληστείες και σε ένοπλες οργανώσεις.

Διαβάστε επίσης: Τρομοκρατία: Περιμένουν νέο χτύπημα οι αρχές - Εντόπισαν τα σημάδια μιας επερχόμενης επίθεσης

Συγκεκριμένα – και πάντα σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη – ο 36χρονος συλληφθείς φαίνεται να έχει συμμετέχει σε ληστείες 2 φόρες στην Αθήνα και μία φορά στην Θεσσαλονίκη. Έχει υπάρξει κρατούμενος και στις φυλακές Κορυδαλλού και σε άλλες φυλακές της χώρας. Μέσα από την παραμονή του στην φυλακή ενδέχεται να δημιούργησε ένα «δίκτυο» ποινικών που τους χρησιμοποιούσε για να κάνουν και βομβιστικές επιθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Έτσι, συνδέεται με την βόμβα που εξερράγη πριν από μερικές εβδομάδες σε τράπεζα στα Πετράλωνα. Σημειώνεται ότι για το χτύπημα στην συγκεκριμένη τράπεζα την ευθύνη είχε ανέλαβε με προκήρυξη η «Σύμπραξη Εκδίκησης». Κατόπιν, υπήρξε επίθεση σε μία εταιρεία στην Κηφισιά που σχετίζεται με το στέγαστρο Καλατράβα, αλλά και χειροβομβίδες που έχουν τοποθετηθεί από την ίδια οργάνωση και την εμπλοκή των ίδιων ανθρώπων σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους κατά την περίοδο που ήταν κρατούμενοι και αυτοί οι υπάλληλοι είχαν διεξάγει ελέγχους στα κελιά τους, εν είδη ως ανταποδοτικής κίνησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czfxkcxaens1)

Τέλος, να υπογραμμιστεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων δεν ελέγχεται για την απόπειρα βομβιστικής επιθέσεις που έγινε στα ΜΑΤ και στην βομβιστική επίθεση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας.

Ο αστυνομικός συντάκτης τόνισε ότι η έρευνα αυτή της Αντιτρομοκρατικής είναι πολύ σοβαρή, γιατί εξετάζονται και ορισμένες άλλες παράμετροι σε άλλες επιθέσεις που είναι σοβαρότερες και με κίνδυνο να ήταν πολύνεκρες.