Έρευνες σε 10 σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και δύο σωφρονιστικά καταστήματα της περιφέρειας, έχουν πραγματοποιήσει έως τώρα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναζητώντας ευρήματα.

Πρόκειται για σπίτια και χώρους συνάθροισης των οκτώ συλληφθέντων, που σύμφωνα με τις αρχές ανήκουν στην οργάνωση "Σύμπραξη Εκδίκησης".

Πρόκειται για την οργάνωση που κρύβεται πίσω από τουλάχιστον τρία χτυπήματα, εως τώρα, το 2024 και το 2023.

Ανάμεσα στα ευρήματα, που έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, είναι οχήματα, σημειώσεις και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Οι νεαροί, κατά βάση, συλληφθέντες τις πρώτες ώρες τουλάχιστον αρνούνταν να πουν το παραμικρό στους αστυνομικούς, παρά τις επίμονες ερωτήσεις τους.

Όλοι τους, φέρονται σύμφωνα πάντα με τις αρχές να συμμετείχαν στην οργάνωση η οποία ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στις 25 Ιανουαρίου σε υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Την ίδια τράπεζα το 1984 είχαν χτυπήσει και οι τρομοκράτες της "17 Νοέμβρη" και είχαν σκοτώσει τον 28χρονο φρουρό Χρήστο Μάτη.

Επίσης, τα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις τον Ιούλιο του 2023, όπου έριξαν χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού, στην οδό Ρόδου στο Χαϊδάρι καθώς και τον Νοέμβριο του 2023, όπου τοποθέτησαν μηχανισμό στο σπίτι επιχειρηματία στην Κηφισιά. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, με την εταιρία του είχε σχέση με το στέγαστρο Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επιχείρηση νωρίτερα σήμερα το πρωί έπειτα από πολύμερες παρακολουθήσεις των οκτώ συλληφθέντων καθώς είχαν προκύψει στοιχεία σε βάρος τους τόσο από την άρση τηλεφωνικό απορρήτου όσο και από ευρήματα μετά την τελευταία βομβιστική επίθεση στην τράπεζα στα Πετράλωνα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czftdg8hhord)