Οκτώ άτομα συνέλαβαν πριν από λίγη ώρα αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε έκνομες ενέργειες. Πρόκειται για μέλη οργάνωσης η οποία είχε πραγματοποιήσει χτύπημα πριν από λίγο καιρό στην Αθήνα.

Από το πρωί της Τρίτης είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Τουλάχιστον οκτώ είναι τα άτομα που έχουν συλληφθεί και βρίσκονται στη ΓΑΔΑ μετά από επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Πρόκειται για κυρίως νεαρά άτομα τα οποία φαίνεται να συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στη βομβιστική επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί σε υποκατάστημα τράπεζας στις 25 Ιανουαρίου στα Πετράλωνα. Οι Αρχές εξετάζουν την εμπλοκή των συλληφθέντων και στην έκρηξη χειροβομβίδας σε ΙΧ αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου που είχε γίνει στις αρχές του περασμένου Ιουλίου και σε επίθεση που είχε γίνει στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου στην είσοδο τεχνικής εταιρείας στην Κηφισιά.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν επί ημέρες τους υπόπτους μετά την ανεύρεση στοιχείων που επιβεβαίωνε την παρουσία τους ή και τη συμμετοχή τους στην οργάνωση η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως τρεις ημέρες μετά την τοποθέτηση της βόμβας στα Πετράλωνα την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», που για πρώτη φορά εμφανίστηκε πίσω από τρομοκρατική επίθεση.