Στο «κόκκινο» είναι από νωρίς το πρωί της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου οι δρόμοι στην Αττική, καθώς πολλή κίνηση παρατηρείται στους κυριότερους οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρατηρείται στον Κηφισό, στη Λεωφόρο Κηφισίας αλλά και στη Μεσογείων. Καθυστερήσεις υπάρχουν επίσης στην παραλιακή, ενώ πολλή κίνηση υπάρχει και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα απεργούν οι οδηγοί ταξί στην Αθήνα και ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο λόγω πορείας διαμαρτυρίας τους προς το υπουργείο Μεταφορών.

H εικόνα της κίνησης στις 8:30 το πρωί

Δείτε Live την κίνηση ΕΔΩ

Δείτε το δελτίο κίνησης από την Τροχαία για την Αττική ΕΔΩ

Δείτε το δελτίο κίνησης από την Τροχαία για τη Θεσσαλονίκη ΕΔΩ


Πού έχει κίνηση στους δρόμους

Αυξημένη είναι η κίνηση σήμερα από νωρίς στον Κηφισό από τη Ν. Φιλαδέλφεια έως τη Λένορμαν και στα δύο ρεύματα. Καθυστερήσεις παρατηρούνται στην κάθοδο της Κηφισίας και τη Μεσογείων, στην παραλιακή στο ύψος του Αλίμου και στη Μικράς Ασίας στον Πειραιά.

Στην Αττική οδό σημειώνονται καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο 10΄-15΄από κόμβο Μεταμόρφωσης έως κόμβο Κηφισίας. Καθυστερήσεις 5΄-10΄στις εξόδους για Λαμία και στα δύο ρεύματα (προς Αεροδρόμιο και προς Ελευσίνα).



Σύμφωνα με την Τροχαία, αυτή την ώρα είναι αυξημένη η κίνηση στους εξής δρόμους:
  • Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (έξοδος)
  • Αθηνών-Λαμίας (Αθηνών έως κόμβο Καλυφτάκη - έξοδος)
  • Αθηνών-Λαμίας (κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος)
  • Μεσογείων
  • Λ. Κηφισίας: Στα δύο ρεύματα
  • Βασ. Σοφίας (άνοδος)
  • Βασ. Κωνσταντίνου
  • Λ. Ηλιουπόλεως
  • Λ. Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη - ρεύμα προς Πειραιά)


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω πορείας διαμαρτυρίας των ταξί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιεί σήμερα στην Αθήνα η Αστυνομία λόγω της πορείας διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν οι οδηγοί ταξί προς το υπουργείο Μεταφορών. Οι οδηγοί ταξί αναμένεται να συγκεντρωθούν στην οδό Σπύρου Πάτση κατά τις 10:30 και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Μεταφορών.

Η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει μέτρα αποσυμφόρησης της κίνησης, πραγματοποιώντας εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, όπου είναι απαραίτητες, κατά το μήκος της διαδρομής.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την οδό Σπύρου Πάτση, όπου θα συγκεντρωθούν τα ταξί, και στη συνέχεια διαδοχικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας στο δρομολόγιο μέσω της Λεωφόρου Αθηνών, Πλατείας Καραϊσκάκη, Μάρνη, Πατησίων, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στη Λεωφόρο Μεσογείων, μέχρι το υπουργείο Μεταφορών.