Στο «κόκκινο» είναι από νωρίς το πρωί της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου οι δρόμοι στην Αττική, καθώς πολλή κίνηση παρατηρείται στους κυριότερους οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου, ενώ ακόμη δεν έχουν έρθει τα τρακτέρ των αγροτών. Νωρίτερα, λόγω ύποπτου αντικειμένου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διεκόπη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από το ύψος της πλατείας Βάθη και της οδού Λιοσίων από το ύψος της οδού Μάγερ, ωστόσο πλέον άνοιξε η Αχαρνών.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώνονται ανα τμήματα στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, στον Κηφισό και στην Αττική οδό.

Οι καθυστερήσεις στην Αττική οδό φτάνουν και την μισή ώρα σε κάποιες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα: Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο άνω των 30΄από Φυλής έως Κηφισίας, καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα, 15΄-20΄από Ανθούσα έως Κηφισίας, 20΄-25΄στην Περιφ. Υμηττού από Αγ.Παρασκευή έως Κηφισίας.



Σημειώνεται επίσης πως λόγω της έλευσης της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα στην Αθήνα ήδη καταγράφονται καθυστερήσεις και στο κέντρο.

Δείτε Live την κίνηση ΕΔΩ

Δείτε το δελτίο κίνησης από την Τροχαία για την Αττική ΕΔΩ

Δείτε το δελτίο κίνησης από την Τροχαία για τη Θεσσαλονίκη ΕΔΩ

H εικόνα της κίνησης στις 10:30 το πρωί



Πού έχει κίνηση στους δρόμους

Με τρακτέρ θα διαδηλώσουν σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος αγρότες από όλη την χώρα. Σε συνεννόηση με την αστυνομία οι αγρότες κινούνται στη δεξιά λωρίδα με σκοπό να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής κάθοδος των τρακτέρ στο λεκανοπέδιο. Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να είναι στα διόδια των Αφιδνών όπου θα τους σταματήσει η αστυνομία προκειμένου να μπουν συντεταγμένα στην πρωτεύουσα.

Δύσκολη αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα για τους οδηγούς στην Αττική καθώς η «κάθοδος των αγροτών» αναμένεται να «παραλύσει» το κέντρο της πρωτεύουσας από το μεσημέρι της Τρίτης (20/2) και μετά.

Από πολύ νωρίς το πρωί έχουν αρχίσει να εμφανίζονται καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο της Αθήνας, με τα οχήματα ήδη να κινούνται σε χαμηλές ταχύτητες στην περιοχή του Κηφισού.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με συνοδεία περιπολικών της ελληνικής αστυνομίας θα γίνει η κάθοδος των τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία - Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

-Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

-Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

-Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

-Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.