Τις συνθήκες θανάτου της 53χρονης Σταυρούλας Γκουγκουλιά, η σορός της οποίας εντοπίστηκε ανοιχτά του Πόρου στις 24 Αυγούστου 2023 και ταυτοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, προσπαθούν να ανακαλύψουν οι Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η 53χρονη Σταυρούλα είχε εξαφανιστεί από την Κυψέλη στις 21 Αυγούστου 2023.

*Διαβάστε εδώ: Κυψέλη: “Δεν πιστεύω πως ήθελε να αυτοκτονήσει η Σταυρούλα” λέει ο αδελφός της

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο θάνατός της προήλθε από ατύχημα που συνέβη, ενώ η Σταυρούλα κολυμπούσε στη θάλασσα ή αν πρόκειται για αυτοκτονία.


Το κινητό δεν βρέθηκε ποτέ

Το πρώτο μυστήριο αφορά στο κινητό τηλέφωνο της 53χρονης, το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ, παρότι φεύγοντας από το σπίτι της τη μοιραία ημέρα, το πήρε μαζί της.

Το κινητό θα μπορούσε να δώσει σημαντικές απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που ζητούν απάντηση.

Οι Αρχές εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα της Σταυρούλας στην παραλία Εδέμ στο Παλαιό Φάληρο, χωρίς όμως να εντοπιστεί μέσα στην τσάντα το κινητό τηλέφωνο. Η 53χρονη άφησε τα πράγματά της σε απόσταση περίπου τεσσάρων μέτρων από τη θάλασσα και μπήκε με το μαγιό της στο νερό.

Την άλλη μέρα, νωρίς το πρωί, η ναυαγοσώστρια της ακτής εντόπισε την τσάντα και ειδοποίησε της Αρχές όταν κατάλαβε ότι μπορεί κάτι κακό να έχει συμβεί σε κάποιον λουόμενο.

Μία από τις βασικές εκτιμήσεις που κάνουν οι αστυνομικοί είναι τις ώρες που μεσολάβησαν (από το βράδυ μέχρι το πρωί) κάποιος να έκλεψε το κινητό τηλέφωνο της Σταυρούλας. Ιδιαίτερα κατά το μήνα Αύγουστο η συγκεκριμένη παραλία έχει κόσμο και τις βραδινές ώρες, ενώ κατά καιρούς δηλώνονται κλοπές από λουόμενους. Έτσι μπορεί κάποιος να είδε τα πράγματα αφύλακτα και να έκλεψε τη συσκευή.

Η άρση του απορρήτου που είχε γίνει, μετά τη δήλωση εξαφάνισης της 53χρονης, είχε δείξει ότι από τις 23 Αυγούστου 2023 και μετά δεν υπήρξε καμία εισερχόμενη ή εξερχόμενη κλήση, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να γίνει γεωγραφικός εντοπισμός του στίγματος. Τα αποτελέσματα που πήρε η ΕΛ.ΑΣ. από την εταιρία κινητής ταιριάζουν με την περίπτωση της κλοπής, καθώς συνηθίζεται οι δράστες να πετάνε αμέσως την κάρτα των κινητών που αρπάζουν από τα θύματά τους.


Το ρολόι

Όταν στις 24 Αυγούστου ένα σκάφος με σημαία Μάλτας κάλεσε το Λιμενικό ανοιχτά του Πόρου, γιατί εντόπισε ένα πτώμα να επιπλέει, οι λιμενικοί παρατήρησαν από την πρώτη στιγμή ότι η νεκρή γυναίκα φορούσε ένα ρολόι στο χέρι. Ήταν το ρολόι που φαινόταν να φοράει η Σταυρούλα στη φωτογραφία του missingalert. Το είχε αγοράσει έναντι υψηλού ποσού. Το παράξενο είναι ότι όταν η σορός έφτασε στις 25 Αυγούστου στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά το ρολόι δεν υπήρχε στο χέρι της 53χρονης, σε αντίθεση με το κοκαλάκι που φορούσε στα μαλλιά που ήταν κανονικά στη θέση του. Παραμένει μυστήριο γιατί το ρολόι δεν έφτασε στον ιατροδικαστή.

Όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κατάλαβαν ότι η σορός ανήκει στη Σταυρούλα, εξέτασαν εάν το ρολόι που φορούσε είναι αδιάβροχο ή όχι. Και αυτό διότι εάν δεν ήταν αδιάβροχο, θα προκαλούσε εντύπωση που δεν το έβγαλε η Σταυρούλα όταν μπήκε στη θάλασσα και θα αποτελούσε μία ένδειξη προς την εκδοχή της αυτοκτονίας. Διαπιστώθηκε εντούτοις ότι το ρολόι είναι αδιάβροχο. Από εδώ και πέρα θα μπει στο μικροσκόπιο το ρολόι, καθώς μπορεί να δώσει απαντήσεις σε σχέση με την ώρα θανάτου.


Στην παραλία ήταν μόνη της η Σταυρούλα

Από τη στιγμή που η Σταυρούλα χαιρέτησε τη μοιραία ημέρα τη συγκάτοικό της στην Κυψέλη, μέχρι την ώρα που εμφανίζεται στην παραλία Εδέμ, στο Παλαιό Φάληρο, μεσολαβεί κάποια ώρα.

Η 53χρονη φέρεται να είχε πει στη συγκάτοικό της ότι θα συναντούσε έναν άντρα για δουλειά στην περιοχή της Κυψέλης. Τον συνάντησε τελικά αυτόν τον άντρα ή πήγε κατευθείαν στην παραλία; Υπήρξε κάποια συνάντηση στο μεσοδιάστημα που θα μπορούσε να επηρεάσει τη ψυχολογία της; Το σίγουρο για τους αστυνομικούς είναι ότι στην παραλία ήταν μόνη και για το λόγο αυτό έχει αποκλειστεί η εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας. Και αυτό διότι αυτόπτης μάρτυρας είδε τη γυναίκα να βρίσκεται μόνη της στην παραλία, να βγάζει τα ρούχα της και να μπαίνει με το μαγιό στη θάλασσα.


Ατύχημα ή αυτοκτονία;

Στην τσάντα που βρέθηκε στην αμμουδιά υπήρχαν χάπια. Η τοξικολογική εξέταση έδειξε ότι η Σταυρούλα είχε καταναλώσει φάρμακα, όμοια με αυτά που συνήθιζε να παίρνει. Αυτό που δεν έδειξε και δεν θα δείξει η ιατροδικαστική έκθεση είναι σε ποια ποσότητα κατανάλωσε χάπια. Αυτό το δεδομένο ίσως είναι το μόνο που θα μπορούσε να δείξει στις Αρχές εάν πρόκειται για ατύχημα ή αυτοκτονία.

Όσον αφορά στο χρονικό της υπόθεσης, ήταν απόγευμα της 23ης Αυγούστου 2023 όταν η Σταυρούλα Γκουγκουλιά έφυγε για τελευταία φορά από το διαμέρισμα όπου συζούσε με τη φίλη της στην οδό Ευβοίας στην Κυψέλη.

Φορούσε μία φόρμα, μπλούζα γνωστής μάρκας, αθλητικά παπούτσια, ένα ακριβό ρολόι και μία τσάντα χρώματος βυσσινί. Μαζί της είχε περίπου 200 ευρώ. Πίσω στο διαμέρισμα άφησε όλα τα προσωπικά της έγγραφα, όπως την ταυτότητα και τις τραπεζικές κάρτες της. Τίποτα δεν προμήνυε ότι δεν θα γύριζε ποτέ στο σπίτι και ότι θα εξαφανιζόταν από προσώπου γης. Ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ήταν η συγκάτοικός της.

Για αρκετό καιρό κανείς δεν την αναζήτησε. Η Σίσσυ, όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι της, δεν είχε στενές σχέσεις με κανέναν συγγενή πρώτου βαθμού. Μετά από καιρό μία θεία της από τη Θεσσαλία ενημερώθηκε για την εξαφάνιση και τότε έκανε τη σχετική δήλωση στις Αρχές για να εκδοθεί το missing alert και να ξεκινήσει έρευνα από την Αστυνομία. Στις Αρχές προσέφυγε και ο πατριός της 53χρονης.

Αρχικά η υπόθεση ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης. Μετά από μήνες δόθηκε εντολή από τον Εισαγγελέα να αναλάβει την έρευνα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, στο οποίο ανατέθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στις βάσεις δεδομένων ότι μία ημέρα μετά την ημερομηνία δήλωσης της εξαφάνισης είχε εντοπιστεί σορός γυναίκας ανοιχτά του Πόρου, η οποία είχε μείνει στα «αζήτητα». Πήραν δείγμα γενετικού υλικού από τον βιολογικό πατέρα της Σταυρούλας και η σορός ταυτοποιήθηκε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czcsm7mip4c9)