Ως οδυνηρά χαρακτήρισε τα όσα θα επακολουθήσουν με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος.

Ο Σεβασμιότατος φιλοξενήθηκε χθες, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στο Pemptousia FΜ και στην εκπομπή «Επικαιρότητα» με τους Δημήτρη Στρουμπάκο και Νίκο Ζαΐμητου. Ο Σεβασμιότατος κληθείς να σχολιάσει το κίνημα του δικαιωματισμού, είπε ότι αυτός ο δικαιωματισμός αναπτύσσεται στις μέρες μας διότι δεν υπάρχει η παρουσία του Θεού ως έκφραση αγάπης του ανθρώπου προς τον Θεό και προς τον συνάνθρωπο. «Δυστυχώς συνεχώς ολισθαίνουμε. Θέλουμε να γίνουμε υπεράνθρωποι απομακρύνοντας τον Θεό από τη ζωή μας και νομίζοντας ότι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον Θεό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων. «Ο δικαιωματισμός είναι τυφλός, γιατί ο άνθρωπος ξεχνάει από πού προήλθε», δήλωσε.

"Δημιουργούν αποτρόπαιη κατάσταση"

Aναφερόμενος στο προς ψήφιση νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τόνισε ότι ο Θεός δημιούργησε άνδρα και γυναίκα και όχι κάτι τρίτο και ότι στην ένωση ανδρός και γυναικός εμπεριέχεται ιερότητα. «Αυτή η ένωση παρομοιάζεται με τη σχέση του Χριστού με την Εκκλησία», είπε. «Είναι αφύσικη η ένωση ατόμων του ιδίου φύλου», όπως υπογράμμισε.

«Ο Θεός μας εμφύτευσε την αγάπη, τον έρωτα, τη συνύπαρξη ανδρός και γυναικός και την αύξηση», είπε και πρόσθεσε ότι οι ομοφυλόφιλοι παρακούν αυτήν την εντολή του Θεού. Αφού αυτό νομίζουν είναι το σωστό, ας το κάνουν. Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι ο άνδρας δημιουργήθηκε για τη γυναίκα και η γυναίκα για τον άνδρα. Όχι ο άνδρας για τον άνδρα και η γυναίκα για τη γυναίκα. Γι’ αυτό δεν έχουμε και τη δυνατότητα τεκνοποιίας. Δεν μπορούν να κάνουν παιδιά ομοφυλόφιλοι. Πάνε ενάντια στον δημιουργό. Δημιουργούν αποτρόπαιη κατάσταση. Βλασφημία, ύβρι και αυτό χρειάζεται μετάνοια γιατί είναι αμαρτία. Είναι αμαρτία, γιατί; Γιατί πάμε ενάντια στη δημιουργία του Θεού», είπε.

«Η ένωση ανδρός και γυναικός είναι ολοκλήρωση, συμπλήρωση και σωματικά, βιολογικά, αλλά και ψυχοπνευματικά, και ψυχοσωματικά. Αυτό είναι το φυσικό», είπε χαρακτηριστικά.

«Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της αγάπης ανθρώπων του ιδίου φύλου; Αυτή η σχέση είναι έκπτωση της ιερότητας και της χάριτος του Θεού. Αυτό δεν είναι αγάπη, είναι εξοστρακισμός», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος.

"Με νόμο εσταύρωσαν τον Κύριο, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε"

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο Σεβασμιότατος τόνισε ότι αυτή η κατάσταση θα είναι οδυνηρή, διότι αυτά τα παιδιά τι πρότυπα θα έχουν. «Δεν μπορεί να ζήσει ένα παιδί σε μία τέτοια σχέση, όπως είπε. Ένα αγόρι που θα ζήσει με δύο γυναίκες θα αναζητήσει το πρότυπο του άνδρα και αντίστοιχα κορίτσι που θα ζήσει με δύο άνδρες θα αναζητήσει το πρότυπο της γυναίκας, όπως δήλωσε. "Το παιδί δεν είναι κατοικίδιο"», επισήμανε.

Το νομοσχέδιο για τον λεγόμενο γάμο ομόφυλων ζευγαριών «καταργεί την έννοια του πατέρα και της μητέρας και τοποθετούν τις έννοιες γονέας ένας και γονέας δύο».

«Με νόμο εσταύρωσαν τον Κύριο, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε», είπε και συμπλήρωσε: «Ο Χριστός όμως είναι πάνω από τους νόμους».

«Η Εκκλησία δεν διώχνει κανέναν», τόνισε. Πονά, θλίβεται τον αμαρτωλό και αποδοκιμάζει την αμαρτία, όπως ανέφερε.

«Εμείς αγωνιζόμαστε να μείνουμε φως στην καρδιά μας, στη ζωή μας. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Εκείνοι νομοθετούν επειδή αυτή είναι η θέση τους. Η Εκκλησία θα ακολουθήσει την πορεία των πραγμάτων, αλλά εμείς θα υποδείξουμε τι είναι αμαρτία», επισήμανε.

"Η αγροτιά πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται"

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή που επλήγη από τις φυσικές καταστροφές, είπε ότι ο κάμπος και η αγροτιά πρέπει να συνεχίσουν να υφίστανται, αλλιώς αυτό θα είναι ολέθριο για την πατρίδα μας.




Πηγή: orthodoxianewsagency.gr