Σχεδόν έξι μήνες μετά την εξαφάνιση της 53χρονης Σταυρούλας Γκουγκουλιά, τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Η μεσήλικη δεν έχει δώσει το παραμικρό σημείο ζωής από τις 23 Αυγούστου του 2023 και είναι σαφές πως όσοι εμπλέκονται στις έρευνες για τον εντοπισμό της είναι προετοιμασμένοι για το χειρότερο δυνατό σενάριο. Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι όμως, αρχίζει και διαφαίνεται μία άκρη, ένα «τρίγωνο» σχέσεων που επεξηγεί πολλές από τις πτυχές της υπόθεσης, όχι μόνο της εξαφάνισης της Σταυρούλας, αλλά και της φερόμενης ως απόπειρας αυτοκτονίας μιας νεαρότερης γυναίκας, μιας νηπιαγωγού.

Η υπόθεση κινήθηκε έπειτα από παροτρύνσεις φίλης τη Σταυρούλας και της συγκατοίκου της Στέλλας, η οποία έφτασε μέχρι τον ιδιωτικό ερευνητή Χάρη Βεραμόν. Ακολούθησαν δύο εισαγγελικές εντολές, η μία από την προβολή της υπόθεσης μέσω της εκπομπής του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», η δεύτερη από την προσκόμιση σημαντικών στοιχείων από πλευράς του ερευνητή. Πλέον, έχει αρχίσει ένας ευρύς κύκλος καταθέσεων, ενώ η εξαφάνιση άρχισε να «δένει» μετά την αποκάλυψη του ερευνητή πως στους χώρους όπου διέμενε η αγνοούμενη προέκυψε μία κάρτα ταυτοποίησης μιας νηπιαγωγού, η οποία φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στις 4 Σεπτεμβρίου του 2022.

Το παρασκήνιο

Απ’ ό,τι φαίνεται, το παρασκήνιο πυκνώνει, καθώς αποκαλύπτεται πως η νηπιαγωγός είχε προσωπικές σχέσεις περισσότερο με την αγνοούμενη Σταυρούλα και σε μικρότερο βαθμό με τη συγκάτοικο της δεύτερης, Στέλλα. Η υπόθεση κίνησε το ενδιαφέρον και της εκπομπής του Mega «Φως στο Τούνελ», όπου την περασμένη Παρασκευή η Αγγελική Νικολούλη πρόβαλε μία μεγάλη συνέντευξη με τη συγκάτοικο της Σταυρούλας. Τόσο σε προγενέστερη συνέντευξη όσο και σε αυτήν η συγκάτοικος φαίνεται να συγχέει λεπτομέρειες της ροής της ιστορίας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κάτι.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο γυναίκες συγκάτοικοι, παρά το γεγονός πως είχαν κάποια περιουσιακά στοιχεία, διαβιούσαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο, χωρίς σταθερά εισοδήματα. Δεν εργάζονταν και μοιράζονταν κοινό τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο ήλεγχε κατά κύριο λόγο η συγκάτοικος της αγνοούμενης, καθότι μετά την εκποίηση ενός περιουσιακού στοιχείου της, θεωρούσε πως ήταν δίκαιο να διαχειρίζεται αυτή τα του σπιτιού τους. Τα τελευταία χρόνια, στις ζωές των δύο γυναικών είχε μπει και η νηπιαγωγός, η οποία και αυτή κατά κάποιον τρόπο συνεισέφερε στις προσπάθειές τους για την καθημερινή τους επιβίωση.

Η φερόμενη ως απόπειρα αυτοκτονίας της νηπιαγωγού, τον Σεπτέμβριο του 2022, προκάλεσε σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις στην αγνοούμενη Σταυρούλα, οι οποίες σιγά σιγά οδήγησαν σε ρήγμα τις σχέσεις της με τη συγκάτοικό της, τη Στέλλα. Το τελευταίο διάστημα πριν από την εξαφάνιση της Σταυρούλας, τόσο η συγκάτοικος όσο και μαρτυρίες επιβεβαιώνουν πως μεταξύ των δύο γυναικών υπήρχαν εντάσεις. «Δεν ισχύει ότι ήθελε να φύγει με τη νηπιαγωγό και να πάνε να μείνουν αλλού. Ήμασταν οικογένεια εμείς. Ψέματα λένε όσοι με κατηγορούν ότι είχα ενοχληθεί. Αν ήθελε να φύγει, ας έφευγε» είπε η συγκάτοικος μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ».

Την ίδια στιγμή πάντως, μία σειρά από «στρατόπεδα» μπαίνουν στο χορό των δικαστικών εξελίξεων. Η οικογένεια της νηπιαγωγού υποστηρίζει πως η απόπειρα αυτοκτονίας ήταν στην πραγματικότητα εγκληματική ενέργεια. Η άτυχη γυναίκα βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση και γίνεται αγώνας προκειμένου να αποκατασταθούν έως ενός σημείου οι τραυματισμοί τους οποίους υπέστη έπειτα από την πτώση της από το δεύτερο όροφο πολυκατοικίας. Παράλληλα, η βιολογική οικογένεια της Σταυρούλας κινεί τα νήματα, ώστε να προχωρήσει η άρση του τηλεφωνικού και του τραπεζικού απορρήτου της.

 «Δεν ήθελε να εξαφανιστεί»

Καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη της υπόθεσης και στην προσπάθεια να εντοπιστεί η αγνοούμενη Σταυρούλα έχει παίξει ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν. Μιλώντας στην «ON time», εκτιμά πως το επόμενο άμεσο διάστημα θα είναι κρίσιμο για την πορεία των ερευνών: «Οι ενέργειές μας, σε συνεργασία με τη δικηγόρο Βούλα Δημητριάδου, άνοιξαν για τα καλά την έρευνα. Πλέον, οι ενέργειες που έχουν διαταχτεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές έχουν το χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Τα στοιχεία και τα ευρήματα που φέραμε στην επιφάνεια έχουν κινητοποιήσει το μηχανισμό της Δικαιοσύνης. Ήδη έχει προχωρήσει ο πρώτος κύκλος των καταθέσεων και αναμένεται και συνέχεια» σημειώνει και προσδιορίζει μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου τις επόμενες εξελίξεις.

«Εκτιμώ ότι μέσα στο μήνα θα έχουμε νέα ευρήματα και στοιχεία, τα οποία θα βοηθήσουν, θα δώσουν κατεύθυνση προς ένα αντικειμενικό πόρισμα. Το προηγούμενο διάστημα κινούμασταν μόνο με θεωρίες που προέκυπταν από κάποιες ενδείξεις μεν, ισχυρές δε. Τώρα, εκτιμώ πως σύντομα θα φτάσουμε και στις αποδείξεις, σε πιο ασφαλή συμπεράσματα» προσθέτει.

Ο Χάρης Βεραμόν εξέφρασε την ανησυχία πως η Σταυρούλα έπεσε στα χέρια κάποιων και δεν «χάθηκε» για προσωπικούς της λόγους: «Όλα συνηγορούν πως αυτή η γυναίκα δεν ήθελε να εξαφανιστεί. Δεν πρόκειται για μία οικειοθελή εξαφάνιση. Τα αντικείμενα που άφησε πίσω, οι κινήσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα κοινωνικά δίκτυα και το Διαδίκτυο συνηγορούν για το αντίθετο».

 

Δημοσιεύθηκε στην "OΝ time"