Υπάρχει ένα κύμα μαζικής φυγής υγειονομικών από το σύστημα εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών εργασίας, εξαιτίας των χαμηλών αμοιβών. Ένας γιατρός παίρνει €1.850 σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, στον ιδιωτικό τομέα παίρνει διπλάσιο μισθό, ενώ στο εξωτερικό πάνω από πενταπλάσιο, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί µε ξύπνησες πρωί;», με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΜΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε:

Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ: Υπάρχει ένα κύμα μαζικής φυγής υγειονομικών από το σύστημα εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών εργασίας, εξαιτίας των χαμηλών αμοιβών. Το ΕΣΥ πια δεν είναι ελκυστικό για εργασία. Ένας γιατρός παίρνει €1.850 σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, στον ιδιωτικό τομέα παίρνει διπλάσιο μισθό, ενώ στο εξωτερικό πάνω από πενταπλάσιο. Για παράδειγμα τρεις αναισθησιολόγοι που έφυγαν για την Κύπρο από νοσοκομεία της Κρήτης έχουν υπογράψει ετήσιο συμβόλαιο 80 χιλιάδες τον χρόνο. Ο νοσηλευτής παίρνει €800 και στην Κύπρο παίρνει 40 χιλιάδες ευρώ ετήσιο συμβόλαιο. Ποιος θα μείνει στο ΕΣΥ υπό αυτές τις συνθήκες;

Για τα απογευματινά χειρουργεία

Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ: Είναι δυνατόν να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία όταν έχουμε σοβαρές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και γιατρών κυρίως αναισθησιολόγων; Όταν το 40% των χειρουργικών αιθουσών είναι κλειστές, είναι δυνατόν να μιλάμε για απογευματινά χειρουργεία!

Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ: Πρέπει να διπλασιαστεί η αμοιβή του γιατρού και του νοσηλευτή. Πρέπει να δώσουν χρήματα στη δημόσια υγεία. Αν δεν δώσουν χρήματα, συνεχώς θα αιμορραγούμε από προσωπικό.