«Εμείς δεν θέλουμε να γίνει μια συνάντηση για τη συνάντηση, πρέπει να βρεθούν λύσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, Γιάννης Κουκούτσης στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή για τη συνάντηση των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο  Γιάννης Κουκούτσης  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή        |Parapolitika


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάννη Κουκούτση στα Παραπολιτικά 90,1

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, κος Γιάννης Κουκούτσης μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Εμείς δεν θέλουμε να γίνει μια συνάντηση για τη συνάντηση, πρέπει να βρεθούν λύσεις».

«Πάμε για να συζητήσουμε διαφορετικά θα λέγαμε ότι αυτά είναι τα αιτήματα, δεν ερχόμαστε να συζητήσουμε ούτε δεν υπάρχει λόγος να βρεθούμε. Εννοείται ότι είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο αλλά άλλο διάλογος άλλο παζάρια, εμείς δεν θελουμε να πάμε να κάνουμε παζάρια με την κυβέρνηση εμείς θέλουμε να καταλάβει ότι αυτά τα 7 λεπτά την κιλοβατώρα που θέτουμε είναι τεκμηριωμένο, δεν είναι έωλο ούτε που μας ήρθε μια τιμή στο μυαλό και την είπαμε. Είναι δουλεμένα τα αιτήματα για να πούμε 7 λεπτά, σε κάθε περίπτωση είμαστε πολύ μακριά από αυτό που δίνεται τώρα το 10% μείωση. Άλλο θέμα είναι το πετρέλαιο, ζητάμε πάρα πολλά χρόνια καθαρά αφορολόγητο πετρέλαιο, όχι αυτό που δίνεται τώρα ένα μέρος του φόρου δίνεται πίσω κάτι που δεν καλύπτει καμία από τις ανάγκες».

Για τις αποζημιώσεις

«Έτσι όπως είναι δομημένος ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει στο 100% της ζημίας και βέβαια δεν αποζημιώνει για όλες τις αιτίες. Αυτό που εμείς ζητάμε είναι να αποζημιώνεται 100% η ζημιά που γίνεται και για όλες τις αιτίες, απ’ όπου και αν προέρχεται αυτή η ζημιά».

«Αν βρούμε τοίχο απέναντι και δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε κοινό τόπο με την κυβερνηση τότε σίγουρα θα υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος».