Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα, με τις Αρχές να προσπαθούν να εντοπίσουν το δρομολόγιο διαφυγής των εκτελεστών μετά το αιματηρό περιστατικό, εκτιμώντας πως οι δράστες είχαν κάνει πρόβα το δρομολόγιό τους.

Επίσης, σύμφωνα με το MEGA που επικαλείται μαρτυρίες γειτόνων, στο μικροσκόπιο έχει μπει ένα μαύρο αυτοκίνητο που λίγη ώρα μετά τους πυροβολισμούς ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και χάθηκε από την περιοχή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz0br1ue79up)

Καλλιακμάνης για δολοφονία Γιαλιά: "Προφανώς έχουμε ένα συμβόλαιο θανάτου - Τον έκαναν κόσκινο"

Τις δικές του εκτιμήσεις για τη στυγνή δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα κατέθεσε ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ανέφερε για τη δολοφονία στη Μάνδρα πως «προφανώς έχουμε ένα συμβόλαιο θανάτου».

«Η ανθρώπινη ζωή έχει φθηνύνει. Με 50-150.000 ευρώ πάνε και σκοτώνουν ανθρώπους. Κάποιοι είναι εισαγόμενοι, οι οποίοι παίρνουν πολύ εύκολα το όπλο, σκοτώνουν και φεύγουν από την Ελλάδα», είπε ο κ. Καλλιακμάνης και αναφέρθηκε σε πρόσφατες συλλήψεις ατόμων από ανατολικές χώρες από την ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε ακόμα: Χρήστος Γιαλιάς: Ποιοι τον ήθελαν νεκρό - Έρευνες και στην Αλβανία για τη δολοφονία του - Τι είπε φίλος του σε κατάθεση

«Ο άνθρωπος δεν είχε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα όμως είχε άλλες εμπλοκές, έκανε προφανώς παράνομες ενέργειες με διακίνηση ανθρώπων. Ακούγονται πολλά για τοκογλυφίες, για διακίνηση όπλων. Είχε ένα σπίτι που ήταν φρούριο, είχε φύλαξη. Φαίνεται πως κάτι υπήρξε στο παρελθόν, το κίνητρο μπορεί να είναι οικονομικό, μπορεί και κάτι άλλο», είπε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Παράλληλα, επέμεινε πως πιθανότατα πρόκειται για εισαγόμενους εκτελεστές. «Ο τρόπος που έδρασαν, το θύμα ήταν γαζωμένο, γεμάτο τρύπες, άδειασαν μια γεμιστήρα πάνω του. Ο άνθρωπος ήταν κόσκινο», είπε. 

Σημείωσε τέλος πως ήξεραν ότι δεν είχε φύλαξη, ενώ στάθηκε επίσης στο σημείο του επεισοδίου, έθεσε το ερώτημα πώς τον σταμάτησαν και πρόσθεσε πως οι πυροβολισμοί είναι από τα πλάγια του αυτοκινήτου.

«Αναμοχλεύεται μια υπόθεση του 2018 με τη δολοφονία της γυναίκας του», πρόσθεσε τέλος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyzs46j2yhf5)

Κούγιας: "Οι δολοφόνοι του Χρήστου Γιαλιά έπαιξαν με την τύχη, ρίσκαραν"

Ο δικηγόρος του Χρήστου Γιαλιά, Αλέξης Κούγιας, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο γνωστός ποινικολόγος αποκάλυψε ότι συνάντησε τον Χρήστο Γιαλιά 24 ώρες πριν τον εκτελέσουν.

«Ο Χρήστος Γιαλιάς εξασφάλισε πολύ γρήγορα πλούτο, ξεκινώντας από απλός λιμενεργάτης και έφτιαξε έναν κολοσσό. Δυστυχώς σε αυτό το περιβάλλον ο πλούτος ήταν η πρόκληση για να χάσει τη ζωή της η πρώτη του γυναίκα, την επόμενη σύντροφό του τη λήστεψαν. Πρόκειται για μία χοντροκομμένη ανθρωποκτονία. Οι δράστες εκ τύχης δεν συνάντησαν άλλα πρόσωπα, κυρίως τους φύλακες του σπιτιού», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Αυτοί που το έκαναν γνώριζαν πού δεν υπάρχουν κάμερες. Οι Αρχές μελετούν τις κάμερες ασφαλείας από την Αττική Οδό μέχρι τη Μάνδρα. Υπήρχαν άνθρωποι μόνιμα στην οικία του οι οποίοι σε παραλάμβαναν και σε πήγαιναν στο σπίτι», ανέφερε.

«Οι δολοφόνοι έπαιξαν με την τύχη, ρίσκαραν. Σε δευτερόλεπτα ήταν εκεί ένας από τους δύο ανθρώπους ο οποίος ήταν ικανός μπροστά τους», υπογράμμισε.

«Τόσο το μυαλό το δικό μου όπως και της οικογενείας του δεν πηγαίνει πουθενά για το ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες», ανέφερε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz0am4g7pajl)

Κούγιας για Γιαλιά: "Ήταν ένας υποδειγματικός οικογενειάρχης"

Υπενθυμίζεται ότι χθες με δηλώσεις του στα Μέσα ο ποινικολόγος και προσωπικός φίλος του Χρήστου Γιαλιά, Αλέξης Κούγιας, διέψευσε τα όσα ακούγονται για τον επιχειρηματία που δολοφονήθηκε στη Μάνδρα.

Μάλιστα, ο κύριος Κούγιας έκανε λόγο για μηνύσεις προς όσους με δημοσιεύματα διαβάλλουν τη μνήμη του εκλιπόντος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Τα τελευταία 20 χρόνια ήμουν νομικός σύμβουλος του Χρήστου Γιαλιά και μαζί με τους συνεργάτες μου ήμασταν μαζί του σε όλες τις υποθέσεις, τις οποίες αντιμετώπιζε.

Τον συνάντησα για τελευταία φορά 24 ώρες πριν τον εκτελέσουν, λίγα μέτρα από εκεί που τον δολοφόνησαν στο σπίτι του, για να του ανακοινώσω ότι για ακόμη μια φορά η Δικαιοσύνη τον είχε απαλλάξει από μια ακόμη άδικη κατηγορία, την οποίαν του είχε προσάψει ο πρώην συνέταιρός του και παιδικός του φίλος, με τον οποίον τα τελευταία 5 χρόνια είχαν οξυτάτη αντιδικία και στην οποίαν ο πρώην συνέταιρός του είχε προσπαθήσει να εμπλέξει με κακουργηματικές κατηγορίες την 22 μόλις ετών μοναχοκόρη του από τον πρώτο του γάμο.

Ο Χρήστος Γιαλιάς ήταν ένας υποδειγματικός οικογενειάρχης, τα τρία παιδιά από τον πρώτο του γάμο μαζί με τη σύντροφό του Κατερίνα, με την οποίαν είχε αποκτήσει ένα κοριτσάκι μόλις 4 ετών, ζούσαν όλοι μαζί, μαζί συνεργαζόντουσαν στα γραφεία των εταιρειών του καθημερινά και σήμερα όλοι μαζί μού ανέθεσαν να παραστώ και να δηλώσω στο σωστό δικονομικό στάδιο την υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος των αγνώστων δραστών, οι οποίοι ελπίζουμε πολύ σύντομα να αποκαλυφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η οικογένεια του εκλιπόντος μού ανέθεσε να στραφώ εναντίον οιουδήποτε ΜΜΕ, εναντίον οιουδήποτε δημοσιογράφου, εναντίον οιουδήποτε παρουσιαστού, εναντίον οιουδήποτε πρώην ή νυν αστυνομικού, οι οποίοι είτε στα δελτία ειδήσεων είτε σε τηλεοπτικές εκπομπές διαδίδουν συκοφαντικά γεγονότα γι’ αυτόν, όπως π.χ. τη δήθεν διάπραξη από αυτόν του αδικήματος της τοκογλυφίας, του εμπορίου όπλων, του εμπορίου ναρκωτικών ή οιασδήποτε άλλης παράνομης συμπεριφοράς, αφού ουδέποτε μέχρι σήμερα κανείς δεν κατηγόρησε τον αείμνηστο Χρήστο Γιαλιά για τη διάπραξη οιασδήποτε εγκληματικής πράξεως, εκτός της οπλοφορίας, πράξη η οποία δικαιολογούνταν από την ανθρωποκτονία εις βάρος της αειμνήστου πρώτης συζύγου του, μητέρας των τριών παιδιών του και της πράξεως της ληστείας εις βάρος του ιδίου και της μητέρας του τέταρτου παιδιού του.

Αξιοσημείωτο είναι ότι λόγω της εκτιμήσεως όλης της κοινωνίας της Ελευσίνας, της Μάνδρας και της Μαγούλας ο πρωτότοκος γιος του, Γιώργος Γιαλιάς, εξελέγη αντιδήμαρχος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Δήμου Μάνδρας και πριν από λίγες ημέρες ορκίστηκε παρουσία του αειμνήστου πατέρα του, όπου έλαβε χώρα η ορκωμοσία του νέου δημάρχου και του νέου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μάνδρας».