Το επαγγελματικό περιβάλλον του 59χρονου υπερδραστήριου επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά διερευνούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, σε μια προσπάθεια να αποκαλύψουν τόσο τους δολοφόνους του επιχειρηματία όσο και τον ηθικό αυτουργό που ζήτησε την εξόντωσή του.
Οι τουλάχιστον δύο εκτελεστές έδρασαν με επαγγελματισμό, ενώ το γεγονός ότι πέταξαν το όπλο της δολοφονίας στο φλεγόμενο όχημα δείχνει εμπειρία σε δολοφονικές επιθέσεις.
Οι αστυνομικοί προς το παρόν δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο, ενώ έχουν στρέψει ένα μεγάλο μέρος των ερευνών τους στην Αλβανία, καθώς εκεί ενδεχομένως να κρύβονται τόσο η αιτία της δολοφονίας όσο ίσως ακόμη και οι ίδιοι οι εκτελεστές.

Διαβάστε ακόμα: "Βοήθεια με σκοτώνουν" - Τα τελευταία λόγια του Χρήστου Γιαλιά τη στιγμή που οι σφαίρες πέφτουν "βροχή" 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz0atqxpfwgx)


Δολοφονία Χρήστου Γιαλιά: Η ενέδρα θανάτου

Ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας είχε το ίδιο τέλος με την πρώην σύζυγό του, την 51χρονη Φρειδερίκη Καρζή, το 2018, αφού και οι δυο τους έπεσαν νεκροί από σφαίρες, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι δύο θάνατοι να έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αστυνομικών, στην ενέδρα θανάτου φαίνεται ότι συμμετείχαν τουλάχιστον δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Ο συνοδηγός προφανώς άνοιξε πυρ ενώ το όχημα του 59χρονου επιχειρηματία πλησίαζε την είσοδο του σπιτιού του. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν ριπές όπλου, ενώ άλλοι υποστήριξαν πως άκουσαν απανωτούς πυροβολισμούς.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν στη δολοφονική επιχείρηση να συμμετείχε και ομάδα υποστήριξης με ένα μαύρο όχημα, για το οποίο έχουν καταθέσει κάτοικοι της περιοχής. Το υλικό από κάμερες σπιτιών και καταστημάτων σε μια μεγάλη απόσταση από το σημείο της δολοφονίας έχει παραληφθεί και εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz087kke8nqx)


Η αντιδικία

Σύμφωνα με τον επί 20 χρόνια νομικό του σύμβουλο, ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, ο Χρήστος Γιαλιάς ουδέποτε είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Ο γνωστός ποινικολόγος ανέλαβε την υπόθεση δολοφονίας, ενώ, όπως είπε, είχε δει το θύμα μόλις 24 ώρες πριν δολοφονηθεί «για να του ανακοινώσω ότι για ακόμη μία φορά η Δικαιοσύνη τον είχε απαλλάξει από μία ακόμη άδικη κατηγορία, την οποία του είχε προσάψει ο πρώην συνέταιρός του και παιδικός του φίλος, με τον οποίο τα τελευταία πέντε χρόνια είχαν οξυτάτη αντιδικία και στην οποίαν ο πρώην συνέταιρός του είχε προσπαθήσει να εμπλέξει με κακουργηματικές κατηγορίες την 22 μόλις ετών μοναχοκόρη του από τον πρώτο του γάμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην συνεταίρος του Χρήστου Γιαλιά διεκδικούσε 4.000.000 ευρώ, ενώ του είχε κάνει μήνυση για πλαστογραφία όταν έπειτα από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισεκατά την επιστροφή του στην εταιρεία βρήκε αλλαγμένο το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Εξαιτίας μάλιστα αυτής της αντιδικίας είχε προσλάβει ιδιωτικό φρουρό, ο οποίος τον ακολουθούσε σε κάθε του βήμα. Όχι όμως και το μοιραίο βράδυ της Τετάρτης, οπότε έπεσε θύμα ενέδρας, κάτι που ενδεχομένως γνώριζαν οι δράστες. «Δεν φοβόταν, δεν είχε απειληθεί από κάποιον. Το μόνο επεισόδιο ήταν με τον πρώην συνεταίρο του, που ξεπέρασε τα όρια και επιτέθηκε εναντίον του μέσα στο γραφείο μου πριν από έναν χρόνο», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz097e5uczvl)


Η κατάθεση του φίλου Χρήστου Γιαλιά

Περίπου 100 μέτρα πίσω από το αυτοκίνητο του θύματος βρισκόταν ένας φίλος του, ο οποίος έχει κληθεί και έχει δώσει ήδη κατάθεση στις Αρχές. Είναι από τους πρώτους ανθρώπους που φτάνουν στο σημείο και βλέπει το όχημα να τυλίγεται στις φλόγες. Οι δράστες είχαν δολοφονήσει τον 59χρονο και είχαν ήδη πετάξει μέσα το όπλο της εκτέλεσης.

Τα τρία παιδιά του επιχειρηματία από τον πρώτο του γάμο βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, αφού είδαν τους δύο γονείς τους να χάνονται από τη ζωή με τον ίδιο τρόπο μέσα σε έξι χρόνια. Ειδικά ο μεγάλος τους γιος έφτασε πρώτος στο σημείο της δολοφονίας, με τις φωνές του να ακούγονται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αναζητούσε τον πατέρα του.

Το σπίτι του Χρήστου Γιαλιά βρίσκεται σχεδόν 200 μέτρα από τον τόπο της δολοφονίας. Εκεί υπήρχαν θωρακισμένα οχήματα αλλά και φυλάκιο ασφαλείας, μιας και ο επιχειρηματίας έμενε σε απομονωμένη περιοχή και ήθελε να έχει την καλύτερη δυνατή φύλαξη. Η υπερπολυτελής βίλα του θυμίζει φρούριο, ενώ διαθέτει δίκτυο από κάμερες. Σύμφωνα με τον γαμπρό του, ο άτυχος επιχειρηματίας δεν δεχόταν απειλές, κάτι που όμως διερευνάται από τις Αρχές. Η κατάθεση του στενού φίλου του 59χρονου σε συνδυασμό με τις καταθέσεις κατοίκων της περιοχής, που μίλησαν για μία μηχανή και ένα ύποπτο μαύρο όχημα, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών. Οι αστυνομικοί έχουν καλέσει για κατάθεση στενούς συνεργάτες του θύματος αλλά και πρόσωπα με τα οποία είχε συνεργαστεί.


Υπερδραστήριος

Ιδιοκτήτης αρκετών επιχειρήσεων κατά το παρελθόν, ο Χρήστος Γιαλιάς είχε επιδοθεί στη δημιουργία μιας υπεραγοράς κρεάτων με αρκετά καταστήματα σε συνοικίες της Αττικής. Αν και ξεκίνησε από λιμενεργάτης, ο 59χρονος είχε μεγάλες βλέψεις, δημιουργώντας έτσι τις δικές του επιχειρήσεις.

Ο επιχειρηματίας ασχολούνταν επίσης με παράδοση προσωπικού αλλοδαπών σε εταιρείες, ενώ είχε συνεργαστεί με το Δημόσιο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Ταυτόχρονα με την επαγγελματική εξέλιξή του ασχολήθηκε ενεργά και με τη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο, αναλαμβάνοντας τα ηνία τριών τοπικών ομάδων.