Τις δικές του εκτιμήσεις για τη στυγνή δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα κατέθεσε ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. Ειδικότερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ανέφερε για τη δολοφονία στη Μάνδρα πως «προφανώς έχουμε ένα συμβόλαιο θανάτου».

«Η ανθρώπινη ζωή έχει φθηνύνει. Με 50-150.000 ευρώ πάνε και σκοτώνουν ανθρώπους. Κάποιοι είναι εισαγόμενοι, οι οποίοι παίρνουν πολύ εύκολα το όπλο, σκοτώνουν και φεύγουν από την Ελλάδα», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης και αναφέρθηκε σε πρόσφατες συλλήψεις ατόμων από ανατολικές χώρες από την ΕΛ.ΑΣ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz0atqxpfwgx)

Γιώργος Καλλιακμάνης: "Ο άνθρωπος δεν είχε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα, όμως είχε άλλες εμπλοκές"

«Ο άνθρωπος δεν είχε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα, όμως είχε άλλες εμπλοκές, έκανε προφανώς παράνομες ενέργειες με διακίνηση ανθρώπων. Ακούγονται πολλά για τοκογλυφίες, για διακίνηση όπλων. Είχε ένα σπίτι που ήταν φρούριο, είχε φύλαξη. Φαίνεται πως κάτι υπήρξε στο παρελθόν, το κίνητρο μπορεί να είναι οικονομικό, μπορεί και κάτι άλλο», σημείωσε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Διαβάστε ακόμα: Χρήστος Γιαλιάς: Ποιοι τον ήθελαν νεκρό - Έρευνες και στην Αλβανία για τη δολοφονία του - Τι είπε φίλος του σε κατάθεση

Παράλληλα, ο Γιώργος Καλλιακμάνης επέμεινε πως πιθανότατα πρόκειται για εισαγόμενους εκτελεστές. «Ο τρόπος που έδρασαν, το θύμα ήταν γαζωμένο, γεμάτο τρύπες, άδειασαν μια γεμιστήρα πάνω του. Ο άνθρωπος ήταν κόσκινο», είπε. 

Τέλος, σημείωσε πως ήξεραν ότι δεν είχε φύλαξη, ενώ στάθηκε, επίσης, στο σημείο του επεισοδίου, έθεσε το ερώτημα πώς τον σταμάτησαν και πρόσθεσε πως οι πυροβολισμοί είναι από τα πλάγια του αυτοκινήτου.

«Αναμοχλεύεται μια υπόθεση του 2018 με τη δολοφονία της γυναίκας του», ανέφερε τέλος.