Στο Μεσολόγγι συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση της καραμπίνας του Μπάμπη Κούτσικου. Από χθες άνδρες της Αστυνομίας με ειδικά όργανα έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον χείμαρρο της Αγριλιάς, που βρίσκεται στην περιοχή των Λυομένων.

Διαβάστε ακόμα: Συνεχίζεται το θρίλερ στο Μεσολόγγι – Οι σφαίρες του Μπάμπη Κούτσικου βρέθηκαν άθικτες στο δωμάτιό του (Βίντεο)


Μεσολόγγι: Η καραμπίνα θα δείξει πώς σκοτώθηκε ο Μπάμπης Κούτσικος

Από την πρώτη στιγμή που συγκέντρωσαν υλικό από τις κάμερες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένα δεκάλεπτο κενό, στο οποίο δεν έχουν καταγραφεί κινήσεις του κρεοπώλη. Σύμφωνα με τις κινήσεις του, μετά τη δολοφονία ο κατηγορούμενος φαίνεται να κατευθύνθηκε προς την περιοχή Λυόμενα. Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να διασχίσει την απόσταση από τη μία κάμερα στην οποία καταγράφηκε μέχρι την επόμενη είναι περίπου δύο λεπτά, ωστόσο ο κρεοπώλης την έκανε σε δώδεκα λεπτά. Η ανεύρεση του όπλου είναι σημαντική, καθώς θα δείξει αν το θύμα σκοτώθηκε από τη δική του καραμπίνα.


«Δεν τον σκότωσαν για τα λεφτά, έμαθε κάτι που δεν έπρεπε»

Την ίδια στιγμή, όσον αφορά το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας που φέρεται να λυμαίνεται τον κάμπο του Ευήνου, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάτι που να το συνδέει με τη δολοφονία. Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη, πιθανόν ο Μπάμπης να έμαθε κάτι άθελά του για τον κρεοπώλη που να τον έβαλε σε κίνδυνο.

«Πιθανόν, και αυτό είναι δικό μου σενάριο, ο Μπάμπης να είδε κάτι άθελά του, να άκουσε κάτι που δεν έπρεπε. Να βρέθηκε, δηλαδή, στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Ενδεχομένως να απείλησε τον κρεοπώλη ότι θα αποκάλυπτε στις Αρχές αυτό που έμαθε, αν δεν του επέστρεφε τα χρήματα που του δάνεισε, και τότε εκείνος ή εκείνοι τους οποίους αφορούσε αποφάσισαν να τον βγάλουν από τη μέση», είπε. Στο ίδιο σενάριο συγκλίνει και η αδελφή του Μπάμπη, που δεν πιστεύει πως ο κρεοπώλης σκότωσε τον αδελφό της επειδή δεν μπορούσε να του δώσει πίσω τα δανεικά. «Μάλλον ο Μπάμπης έμαθε κάτι και τον απείλησε ότι θα το αποκαλύψει, αν δεν του δώσει τα χρήματα», ανέφερε.

Η αδελφή του 31χρονου διέψευσε τις φήμες που ακούστηκαν μετά τη δολοφονία του, ότι δήθεν η μητέρα τους είχε δεσμό με τον κρεοπώλη ή ότι ο αδελφός της ήταν τοκογλύφος. «Υπάρχει ένας νεκρός, είναι ντροπή να ακούγονται τέτοια πράγματα. Εμείς ζητάμε όποιος γνωρίζει αν εμπλέκονται κι άλλα άτομα να το πει στις Αρχές, γιατί φοβόμαστε ότι, όσο σκαλίζουμε την υπόθεση, μπορεί να κινδυνεύουμε κι εμείς», είπε.