Εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του κινητού τηλεφώνου του Μπάμπη Κούτσικου πραγματοποιούν αστυνομικοί και στρατιωτικοί στο Μεσολόγγι, καθώς θεωρείται κρίσιμο στοιχείο που θα βοηθήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: Ψάχνουν το κίνητρο της δολοφονίας – Βρέθηκε μηχανή κρυπτονομισμάτων στο σπίτι του Μπάμπη Κούτσικου (Βίντεο)


Μεσολόγγι: Το μυστήριο με το κινητό του Μπάμπη Κούτσικου

Στη συσκευή, όπως προκύπτει από την άρση του απορρήτου της επικοινωνίας, ενεργοποιήθηκε μια εφαρμογή, μόλις ένα λεπτό μετά την επιβίβαση του Μπάμπη στο αυτοκίνητο του κρεοπώλη το μοιραίο βράδυ της εξαφάνισης, η οποία παρέμεινε ενεργή περίπου τρεις ώρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συνεδρία που αναφέρεται στο έγγραφο της δικογραφίας πιθανότατα σχετίζεται με μια διαδικτυακή εφαρμογή επικοινωνίας την οποία είχε ενεργοποιήσει ο 31χρονος.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πήρε την καραμπίνα του, πιθανότατα για προστασία, φαίνεται ότι ο Μπάμπης ενεργοποίησε τη συνεδρία για να τον ακούει κάποιος δικός του άνθρωπος. Προφανώς κάτι φοβόταν, εκτιμούν οι αστυνομικοί. Ποια εφαρμογή είχε ανοίξει ο 31χρονος θα γνωρίζουν οι Αρχές μόνο εάν καταφέρουν να εντοπίσουν το κινητό τηλέφωνό του.

Όπως, επίσης, υψηλής σημασίας είναι και ο εντοπισμός της κυνηγετικής του καραμπίνας. Και τα δύο αντικείμενα θεωρούν οι αστυνομικοί βρίσκονται στον πάτο της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, με τους ναρκαλιευτές του στρατού να «σαρώνουν» τον βυθό.

Βέβαια, για τη συσκευή, υπάρχει μια σημαντική δυσκολία, αφού το κάλυμμα του κινητού είναι από αλουμίνιο και τα υπάρχοντα μηχανήματα δεν αναγνωρίζουν το συγκεκριμένο μέταλλο. Ωστόσο, θεωρούν πως το κινητό θα βρίσκεται κοντά στην καραμπίνα.


Τα κρυπτονομίσματα

Την ίδια ώρα, στη δικογραφία που έχει στα χέρια της η ανακρίτρια Μεσολογγίου γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι ο 31χρονος είχε στην κατοχή του ένα μηχάνημα παραγωγής κρυπτονομισμάτων. Οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν η συσκευή αυτή, που κοστίζει περίπου 17.000 ευρώ, έχει σχέση με το χρέος του κατηγορούμενου κρεοπώλη, μια και η οικογένεια του Μπάμπη υποστηρίζει πως αυτό είναι το ποσό που χρωστούσε στον 31χρονο.

Η κηδεία

Οι Αρχές αναμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή, ενώ η οικογένεια περιμένει την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού προκειμένου να παραλάβει τη σορό και να προχωρήσει στην κηδεία του Μπάμπη.

Διαβάστε ακόμαΜεσολόγγι: Οι ιστορίες για χαμένους θησαυρούς - Ο κτηνοτρόφος που έχασε τη ζωή του πριν από 13 χρόνια