Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του 18χρονου που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής ενώ διασκέδαζε με την παρέα του σε νυχτερινό κατάστημα στον Πειραιά αναμένουν οι αστυνομικοί. Η νεκροτομή που θα γίνει σήμερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά αλλά και οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις θα ξεκαθαρίσουν τις αιτίες που ο νεαρός σωριάστηκε στο πάτωμα ενώ διασκέδαζε με την πενταμελή παρέα του.


Πειραιάς: Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας που διερευνά το περιστατικό, η 6μελής παρέα είχε πάρει ένα μπουκάλι και όλο το βράδυ έπινε από αυτό. Οι υπόλοιποι πέντε δεν εμφάνισαν κάποιο σημάδι αδιαθεσίας, παρά μόνο ο 18χρονος που προτού προλάβει να ενημερώσει ότι δεν νιώθει καλά, σωριάστηκε. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν αμέσως στο σημείο παρέλαβαν τον νεαρό κάνοντάς του διαρκώς ΚΑΡΠΑ μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο, όπου εκεί απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σε μια πρώτη επαφή με την οικογένεια του 18χρονου, οι αστυνομικοί ρώτησαν εάν το παιδί αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση από τους χαροκαμένους γονείς που παραμένουν σε σοκ.

Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που θα διενεργηθούν αργότερα σήμερα, οι οποίες θα δείξουν την ποσότητα αλκοόλ που κατανάλωσε ο 18χρονος, ενώ οι ιστολογικές και η νεκροτομή θα δείξουν εάν υπήρχε κάποιο πρόβλημα υγείας που ο άτυχος νέος δεν γνώριζε.


Οι δύο συλλήψεις

Στο ίδιο μαγαζί, πάντως, εντελώς τυχαία λίγες ώρες νωρίτερα, οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών σε τυχαίο έλεγχο ήρθαν στα χέρια με δύο «γνώριμα» πρόσωπα, δύο άνδρες που έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς και άλλα αδικήματα. Φαίνεται πως αυτοί οι άνδρες, εκτιμούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που τους συνέλαβαν, παρείχαν «υπηρεσίες προστασίας» στο κατάστημα. Μάλιστα, και οι δυο τους κατείχαν όπλα, ένα εκ των οποίων είχε κλαπεί από το αυτοκίνητο αστυνομικού το 2020. Το όνομα του ενός εκ των συλληφθέντων μάλιστα… φιγουράρει σε ογκώδη δικογραφία για προστασία νυχτερινών κέντρων, εκβιασμούς και σωρεία άλλων συναφών αδικημάτων.

Οι δύο συλληφθέντες προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύλληψη στη θέα των αστυνομικών και αντιστάθηκαν σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις χειροπέδες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αργότερα σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Πειραιά κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου «Περί Όπλων» και άλλα αδικήματα.