Τις εξηγήσεις του καλείται να δώσει σήμερα το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας Μεσολογγίου ο 50χρονος κρεοπώλης Μ.Ρ., ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου, ο οποίος αγνοείται από τις 4 Ιανουαρίου, μπήκαν χθες σε νέα φάση, καθώς ξεκίνησε τις αναζητήσεις ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος από την Αθήνα, που μπορεί να ανιχνεύσει ανθρώπινα υπολείμματα, ακόμη και σε βάθος πολλών μέτρων.


Μεσολόγγι: Εχθρός ο αέρας στις έρευνες για τον Μπάμπη Κούτσικο

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, χθες λίγο μετά τις έντεκα το πρωί ο σκύλος «έπιασε» μια μυρωδιά ειδοποιώντας τον χειριστή του. Τους είχε μεταφέρει με σκάφος η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ένα σημείο της λιμνοθάλασσας, μετά το Παρατηρητήριο Πτηνών της περιοχής.

Ωστόσο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν χθες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν ήταν εφικτό να γίνει καλύτερος έλεγχος στο σημείο που υπέδειξε ο σκύλος. Σήμερα το πρωί αναμένεται να γίνει επανέλεγχος, εάν φυσικά οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται το drone της Πυροσβεστικής για να κατοπτεύσει τον χώρο. Εάν εντοπιστεί κάποιο εύρημα, τότε θα κληθεί δύτης από την Πάτρα.

Πρόκειται για ένα σημείο κοντά σε καλαμιές, με βάθος 4-7 μέτρα, σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις.

Σε ένα θαύμα ελπίζουν η μητέρα και οι αδελφές του Μπάμπη Κούτσικου, πως ο 50χρονος κατηγορούμενος σήμερα θα πει τι έχει συμβεί. Κυρίως, όμως, το πού βρίσκεται το πτώμα του, ώστε επιτέλους να λήξει η αγωνία τους και να μπορέσουν να τον κηδέψουν, όπως του αρμόζει. Οι αστυνομικοί, πάντως, θεωρούν πως κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο.

Ο κατηγορούμενος την Παρασκευή μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ναυπάκτου για λόγους ασφαλείας και σήμερα τα ξημερώματα αναμένεται να μεταφερθεί κατευθείαν στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου. Μάλιστα, το Σάββατο το μεσημέρι για περίπου 20 λεπτά συναντήθηκε με τον συνήγορό του στο κρατητήριο, ενώ συγγενικά του πρόσωπα του έφεραν προσωπικά αντικείμενα. Τα στοιχεία σε βάρος του είναι σημαντικά, ακόμη και παρά το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί το πτώμα του Μπάμπη. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση, αφού υπάρχουν ακόμη πολλά κενά.

Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: "Έλεγε ότι το παιδί είναι νεκρό & δεν πρόκειται να το βρουν" – Τι αποκαλύπτει ο συγκρατούμενος του κρεοπώλη

Μεσολόγγι: Γρίφος το κίνητρο του δράστη


Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου, αφού οι συνάδελφοί τους από την Αθήνα επέστρεψαν στη βάση τους στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, συνεχίζουν τις έρευνες, καθώς φαίνεται ότι ακόμα ένα άτομο πιθανότατα να εμπλέκεται στην υπόθεση. Έχουν συγκεντρωθεί αρκετά στοιχεία που τον τοποθετούν στην ίδια περιοχή όπου εξαφανίστηκε ο Μπάμπης, ενώ ενδιαφέρον αποκτά η διερεύνηση του κινήτρου της δολοφονίας.

Σύμφωνα με αστυνομικούς που χειρίζονται τις έρευνες, ενδεχομένως ο Μπάμπης να μη δολοφονήθηκε για το χρέος των 17.000 ευρώ, που δείχνει υπαρκτό, αλλά για κάτι πιο σοβαρό. Ίσως για κάποιο αντικείμενο που ενδεχομένως να βρέθηκε κατά τη διάρκεια λαθρανασκαφής, εκτιμούν οι αστυνομικοί.

Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: Βίντεο-ντοκουμέντο με τον κρεοπώλη λίγη ώρα αφότου χάθηκαν τα ίχνη του Μπάμπη - Ανήσυχος και βιαστικός

Η περιοχή διαθέτει πολλά σημεία με αρχαίους τάφους οι οποίοι δεν έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φαίνεται πως είναι πολλοί αυτοί που αναζητούν την τύχη τους στα βουνά του Μεσολογγίου... Ενδεχομένως ένα πανάκριβο εύρημα σε έναν τέτοιο τάφο να έχει άμεση σχέση με τη δολοφονία του Μπάμπη, με τους αστυνομικούς να έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τέσσερα συνολικά άτομα, για αρχαιοκαπηλία, τοκογλυφία και αρκετές ακόμη παράνομες δραστηριότητες.