Οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσε στις καταθέσεις του, αλλά και η αδυναμία του να περιγράψει τι ακριβώς έκανε τη νύχτα της εξαφάνισης του Μπάμπη Κούτσικου οδήγησαν στη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη M.Ρ. στο Μεσολόγγι, ο οποίος κατηγορείται πλέον για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Την ίδια ώρα, η άρση τραπεζικού απορρήτου κατά τις έρευνες για την εξαφάνιση του Μπάμπη οδήγησε τις Αρχές μπροστά σε μια νέα υπόθεση, ενός κυκλώματος τοκογλυφίας, την οποία κι ερευνούν.

Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι: Οι τοκογλύφοι, ο Μπάμπης και οι... άλλοι - Παραπέμφθηκε για ανθρωποκτονία με δόλο ο 51χρονος κρεοπώλης - Νέα τροπή στις έρευνες

Μεσολόγγι: "Πού είναι το παιδί μου, ρε; Άκου εμένα, τη μάνα. Πού άφησες το παιδί μου;"

Χθες, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου, τα αίματα άναψαν, με τους συγγενείς του Μπάμπη Κούτσικου να διαμαρτύρονται στους αστυνομικούς, που φυγάδευσαν τον κρεοπώλη για να τον οδηγήσουν στα δικαστήρια. Νωρίτερα, σπαραγμό προκάλεσαν τα λόγια της μάνας του. «Πού είναι το παιδί μου, ρε; Άκου εμένα, τη μάνα. Πού άφησες το παιδί μου; Μίλα, ρε, αν έχεις λίγο ψυχή μέσα σου. Μίλα, ρε τέρας! Πού είναι το παιδί μου;», φώναζε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσολογγίου, όπου κρατείται ο 50χρονος.

Η οικογένεια του Μπάμπη είναι πλέον σίγουρη ότι ο άνθρωπός τους δεν βρίσκεται στη ζωή κι έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Ωστόσο, την πεποίθησή της ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και τρίτο πρόσωπο εξέφρασε η αδελφή του. «Μπορεί να υπάρχουν και άλλα άτομα. Ένα σώμα το οποίο είναι νεκρό, αν ζυγίζει 70 κιλά, ζυγίζει πολύ περισσότερο. Οπότε δεν μπορείς μόνος σου να σηκώσεις ένα νεκρό σώμα», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «μπορεί να υπάρχει και ένας άλλος που βοήθησε (σ.σ.: τον κρεοπώλη) να τον πάνε εκεί που τον πήγανε».

Παράλληλα, η αδελφή του Μπάμπη Κούτσικου τόνισε ότι η σύλληψη του κρεοπώλη είναι «μία δικαίωση, γιατί αποδείχθηκε ότι εμπλέκεται στην εξαφάνισή του». Όμως, η οικογένεια θέλει να βρει πού βρίσκεται η σορός του ανθρώπου της. «Το κύριο θέμα που μας απασχολεί είναι να δούμε πού είναι ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή. Το να πάει στη φυλακή, εμάς δεν μας λέει τίποτα, αν δεν βρεθεί ο Μπάμπης», είπε.

Διαβάστε ακόμα: Μεσολόγγι – Ραγδαίες εξελίξεις: Εξετάζεται ως συνεργός του κρεοπώλη ο 36χρονος – Τέσσερα άτομα στο κάδρο των ερευνών – Συναλλαγές τοκογλυφίας στο επίκεντρο


Ακόμα τέσσερις προσαγωγές


Τις τελευταίες μέρες στο κάδρο μπήκε ακόμα ένα άτομο, με το οποίο ο κρεοπώλης φέρεται πως επιχείρησε να επικοινωνήσει. Στους αστυνομικούς έχει προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι οι επίμαχες επικοινωνίες έχουν σβηστεί από το κινητό. Πρόκειται για έναν 36χρονο, ο οποίος και αυτός είχε σβήσει μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον κρεοπώλη. Το συγκεκριμένο άτομο, που έδωσε κατάθεση, κλήθηκε να δώσει το κινητό του προκειμένου να γίνει έλεγχος.

Εκτός, όμως, από τον 36χρονο φίλο του και τη σύζυγό του, προσήχθησαν και ο 35χρονος που φιλοξένησε τον κρεοπώλη στην ορεινή Ναυπακτία, λίγες ώρες μετά τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου, καθώς και η σύζυγός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος προσπάθησε να επικοινωνήσει και με μία γυναίκα, η οποία δεν απάντησε στις κλήσεις του. Και οι τέσσερις μετά τις καταθέσεις του αφέθηκαν ελεύθεροι.


Οι νέες μαρτυρίες


Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, μία μέρα μετά την εξαφάνιση, ο κρεοπώλης προσήχθη για πρώτη φορά κι έμεινε στα κρατητήρια. Ένας από τους συγκρατούμενούς του εκείνο το Σαββατοκύριακο ανέφερε ότι ο 50χρονος είχε κάνει ερωτήσεις για τις φυλακές Κορυδαλλού και όχι μόνο. Σε κατάθεση που έδωσε σε αστυνομικούς ανέφερε πως ο κρεοπώλης έκανε λόγο κάποια στιγμή για εγκληματική ενέργεια, χωρίς όμως να αποκαλύψει περισσότερα.

Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου ο Μ.Ρ. απολογήθηκε για το μαχαίρι που βρέθηκε στην κατοχή του και αφέθηκε ελεύθερος. Προσήχθη λίγο αργότερα για δεύτερη φορά, όμως και τότε δεν στοιχειοθετήθηκε κατηγορία εις βάρος του. Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο 50χρονος κλήθηκε για νέα κατάθεση, που ολοκληρώθηκε δεκαέξι και πλέον ώρες αργότερα. Ο Μ.Ρ. είχε δανειστεί χρήματα από τον Μπάμπη, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι τα επέστρεψε, αλλά η οικογένεια του Μπάμπη τονίζει ότι υπήρχε ένα χρέος της τάξης των 17.000 ευρώ, το οποίο ο 31χρονος ζητούσε πίσω.


Ο υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος


Οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσε, μια σειρά από κενά μνήμης που επικαλέστηκε και ισχυρισμοί που διαπιστώθηκε ότι ήταν ψευδείς έκαναν τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών που έφτασαν στο Μεσολόγγι να θεωρήσουν τον 50χρονο κρεοπώλη υπ’ αριθμόν ένα ύποπτο. Ο ίδιος, ωστόσο, αρνείται τα πάντα, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος και ουδεμία σχέση έχει με την εξαφάνιση του Μπάμπη.

Ο κρεοπώλης ανέφερε αρχικά στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του, τη νύχτα που μετέφερε τον Μπάμπη στη διασταύρωση των ΤΕΙ. Κάτι όμως που δεν συνέβη, όπως έδειξαν μια σειρά από κάμερες ασφαλείας. Δεν είχε αναφέρει ποτέ ότι είχε μιλήσει με τον 36χρονο φίλο του, πριν και μετά την εξαφάνιση. Αποδείχτηκε ότι το έκανε, με τον 50χρονο να επαναλαμβάνει πως δεν θυμάται όσα έγιναν και ειπώθηκαν στις συνομιλίες τους.

Το τρίτο στοιχείο έχει να κάνει με το κινητό του τηλέφωνο. Υποστήριξε ότι δεν το είχε μαζί τη νύχτα της εξαφάνισης, αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε το αντίθετο. Επικαλείται ένα «κενό» μνήμης πενήντα λεπτών, από τη στιγμή που άφησε τον Μπάμπη στη διασταύρωση μέχρι την ώρα που επέστρεψε σπίτι του. Στο διάστημα αυτό, όμως, αντάλλασσε μηνύματα κι έκανε τηλεφωνικές κλήσεις, που φρόντισε να διαγράψει.

Υποστηρίζει ότι ο Μπάμπης ήταν εκείνος που τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του ζήτησε να τον μεταφέρει στο σημείο όπου εξαφανίστηκε προκειμένου να πάει για κυνήγι με έναν φίλο του. Όπως προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ο κρεοπώλης ήταν εκείνος που κάλεσε τον Μπάμπη για να συναντηθούν. Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι ο κρεοπώλης και ο Μπάμπης βρίσκονταν στο ίδιο σημείο τη νύχτα της εξαφάνισης για πολλή ώρα.

Όλα αυτά τον κατέστησαν από την πρώτη στιγμή ύποπτο. Με άτομα που τον γνώριζαν να καταθέτουν στην Αστυνομία και να δίνουν νέες προεκτάσεις στην έρευνα. Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης τόνισε στο «Live News» πως ο κρεοπώλης είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στις δύο πρώην συζύγους του.