Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο Μεσολόγγι με τη συνδρομή πυροσβεστών και του ιδιώτη που ανέλαβε πραγματογνώμονας συμμετέχοντας στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του Μπάμπη Κούτσικου με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων. Οι έρευνες ξεκίνησαν νωρίτερα σήμερα το πρωί με τους σκύλους, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι να εντοπίζουν ανθρώπινα υπολείμματα, ακόμη και σε βάθος πολλών μέτρων.

Μάλιστα, σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές στο Μεσολόγγι, καθώς ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που ερευνούσε από το πρωί συγκεκριμένο σημείο της λιμνοθάλασσας, φέρεται να εντόπισε κάτι.

Τι εντόπισε ο σκύλος

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες των "Παραπολιτικών", ο χειριστής του σκύλου ενημέρωσε αμέσως τον επικεφαλής της πυροσβεστικής που βρισκόταν στο σημείο, ώστε να σηκώσει το drone και να ελέγξει το σημείο. Πρόκειται για ένα ρηχό σημείο κοντά στο παρατηρητήριο πτηνών της λιμνοθάλασσας, όπου όμως, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν από το πρωί, δεν μπορεί να γίνει επιτόπιος έλεγχος. Μόλις πέσουν οι άνεμοι, οι πυροσβέστες θα ερευνήσουν το σημείο αρχικά με το drone και εν συνεχεία με τη βοήθεια δύτη.

Ο σκύλος έδωσε σήμα στον χειριστή για την ύπαρξη μυρωδιάς του Μπάμπη στο σημείο των ερευνών. Προς το παρόν, κανείς δεν γνωρίζει εαν πρόκειται για τη σορό του Μπάμπη, για κάποιο ρούχο ή προσωπικό του αντικείμενο, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα λάθους, μιας και οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς, ειδικά για την έρευνα από σκάφους, αφολυ οι μυρωδιές μεταφέρονται σε μεγάλη απόσταση λόγω των ανέμων.

Το κλιμάκιο των ερευνητών βρίσκεται στην περιοχή της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου

Υπενενθυμίζεται πως το κλιμάκιο των ερευνητών βρίσκεται στην περιοχή της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Νωρίτερα, ο χειριστής μαζί με τους σκύλους επιβιβάστηκαν σε βάρκα της πυροσβεστικής και μεταφέρθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο, όπου πιθανολογείται ότι σχετίζεται με την εξαφάνιση του Μπάμπη.

Διαβάστε ακόμα: Εξαφάνιση 31χρονου Μεσολόγγι: Συγκλονίζει η μητέρα του Μπάμπη - "Πηγαίνω στα χωράφια να ψάξω"

Επίσης, σημειώνεται ότι οι έρευνες στο πεδίο, δηλαδή στα χωράφια και τα άλλα σημεία του Μεσολογγίου είχαν διακοπεί μετά την παρέλευση του 10ημέρου, ωστόσο σήμερα ξεκίνησαν εκ νέου μιας και ανέλαβε να συμμετάσχει στην έρευνες η ομάδα με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Δείτε φωτογραφίες:

IMG-18e74e9cfbe88c6b6dd646c17f5b923e-V
IMG-87da277bd1ba212492a4cd8de830cc12-V
IMG-4eb3eaf2de0898d0f9ee2fb9eba391fe-V
IMG-e46ea0741754b27f7b7096f3f4271b35-V

Ο δικηγόρος της οικογένειας  του αγνοούμενου Μπάμπη είχε υποβάλει αίτημα την Παρασκευή στην εισαγγελία, ζητώντας να μπει από τις αρμόδιες αρχές ως πραγματογνώμονας η συγκεκριμένη ομάδα με τα ειδικά πτωματόσκυλα κάτι που έγινε δεκτό από τον εισαγγελέα.

Επί της ουσίας πρόκειται για την απέλτιδα προσπάθεια της μητέρας και των δύο αδερφών του Μπάμπη να εντοπιστεί επιτέλους η σορός του ανθρώπου τους.