Στο πένθος βυθίστηκε η Ηλεία από τον τραγικό χαμό της Γεωργίας Μπάντιου, με καταγωγή από την Αλφειούσα Ηλείας, η οποία έχασε τη ζωή της το βράδυ της Δευτέρας, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τον αρραβωνιαστικό της παρασύρθηκε από ορμητικά νερά χειμάρρου στο Πλουτοχώρι Ηλείας.

Σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή η Γεωργία βρέθηκε και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι.

Δύτες της ΕΜΑΚ ερεύνησαν το αυτοκίνητο όσο βρισκόταν κάτω από τα νερά του ποταμού, αλλά και όταν ανασύρθηκε στην όχθη, χωρίς να βρουν κανένα ίχνος από τον οδηγό. Ο 45χρονος αρραβωνιαστικός της Γεωργίας, που ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, εξακολουθεί να αγνοείται και οι έρευνες συνεχίζονται σε όλο το μήκος του ποταμού.

Διαβάστε ακόμα: Ηλεία: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το πώς παρασύρθηκε η 38χρονη Γεωργία από χείμαρρο - "Το αμάξι έγινε σβούρα και χάθηκε"


Ηλεία: Το χρονικό της τραγωδίας

Το αυτοκίνητο παρασύρθηκε όταν ο αγνοούμενος Νίκος, αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του την ώρα της ισχυρής βροχόπτωσης το γεφύρι που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού. Το άτυχο ζευγάρι, που ζούσε στον Πύργο, αποφάσισε να επισκεφθεί το Πλουτοχώρι, τόπο καταγωγής του αγνοουμένου. Ο 45χρονος αυτοκινητιστής γνωρίζοντας καλά την περιοχή και τους κινδύνους σε περιπτώσεις δυνατών βροχοπτώσεων, όταν αντιλήφθηκε ότι τα νερά καλύπτουν το γεφύρι που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, ακινητοποίησε το όχημά του προτού φτάσει σε αυτό και κάλεσε σε βοήθεια συγγενικό του πρόσωπο, προκειμένου να σπεύσει με αγροτικό μηχάνημα και να τραβήξει το αυτοκίνητο.

Με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, όμως, τη δεδομένη στιγμή και με τα νερά του ποταμού Αχέροντα που είχαν φουσκώσει επικίνδυνα, αυτό δεν ήταν δυνατό. Ο 45χρονος τότε επικοινώνησε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά πολύ γρήγορα τα ορμητικά νερά παρέσυραν το αυτοκίνητο και το ακινητοποίησαν σε τσιμεντένιο κράσπεδο. Ένα νέο κύμα στη συνέχεια έσπασε το κράσπεδο και έριξε το όχημα στο ποτάμι.

Κάτοικοι της περιοχής, από κοντινό σημείο, έντρομοι παρακολουθούσαν τα όσα συνέβαιναν, ενώ συνέχιζαν να βλέπουν τα φώτα του αυτοκινήτου να χάνονται όσο αυτό παρασυρόταν από τον χείμαρρο. Ήταν όμως αδύνατο να κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να αποτρέψουν το μοιραίο, για το οποίο χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγνοούμενος άντρας φέρεται να επικοινώνησε με συγχωριανό του ελάχιστα δευτερόλεπτα προτού παρασυρθεί το όχημά του, αναφέροντάς του πως βρίσκεται σε κίνδυνο τόσο ο ίδιος όσο και η αρραβωνιαστικιά του και ζητώντας έντρομος βοήθεια.

Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο ilialive.gr, ανέφερε ότι γύρω στις 20.30 είδε το αυτοκίνητο να επιχειρεί να περάσει το γεφύρι και να παρασύρεται τελικά από το νερό, ενώ κινδύνεψε στο ίδιο σημείο μία ακόμα γυναίκα, αφού, λίγο πριν προσπαθήσει να περάσει το καλυμμένο με νερό γεφύρι, έσβησε η μηχανή του αυτοκινήτου της, γεγονός που αποδείχτηκε τελικά σωτήριο.

Στις έρευνες επιχειρούν η Ομάδα Ορμητικών Νερών της 6ης ΕΜΑΚ με τέσσερα άτομα και η ΟΥΔ με τέσσερις δύτες της Μονάδας, ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ με επτά άτομα, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.