Δολοφονίες που συγκλόνισαν την χώρα, αλλά και δολοφόνοι που προκάλεσαν οργή στο πανελλήνιο, καθώς προσποιούνταν ότι βοηθούν στις έρευνες για τον εντοπισμό των δήθεν εξαφανισμένων θυμάτων τους. Κλάματα, εκκλήσεις για επιστροφή και όρκοι ότι θα βρεθούν οι δράστες. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η τακτική των δολοφόνων που, νομίζοντας ότι έχουν κάνει το τέλειο έγκλημα, επιχειρούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και τις Αρχές. Το λάθος, όμως, υπάρχει πάντα και στο δήθεν τέλειο έγκλημα ένας έμπειρος αστυνομικός μπορεί να το διακρίνει αμέσως. 

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Αλληλοκατηγορίες για το στυγερό έγκλημα - "Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία της Γεωργίας"

 Οι δολοφονίες που συγκλόνισαν

Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από τις εξιχνιάσεις των εγκλημάτων, αλλά οι δολοφονίες αυτές δεν έχουν διαγραφεί από τη μνήμη των πρωταγωνιστών, ούτε και της κοινής γνώμης.

Τον Ιανουάριο του 1999 ένας 23χρονος αξιωματικός του Ναυτικού δολοφονεί τη σύντροφό του και πρώην μοντέλο.

Για δύο εβδομάδες την αναζητεί σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων, εκλιπαρώντας για στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό της. Κάποια στιγμή «σπάει», και ομολογεί πως την στραγγάλισε γιατί δεν ήθελε να τον παντρευτεί.

Ο 23χρονος έπειτα από 10 χρόνια εγκλεισμού αποφυλακίστηκε το 2009.

Έκανε αναπαράσταση στην τηλεόραση

Τον Απρίλιο του 2005 η Κική Κούσογλου δολοφονείται από τον 23χρονο σύντροφό της στη Βέροια.

Για τέσσερις μήνες η κοπέλα θεωρείται αγνοούμενη, με τον 23χρονο να παρουσιάζεται στην  εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη προσπαθώντας δήθεν να βοηθήσει στην εξιχνίαση.

Τον Αύγουστο ο 23χρονος ομολογεί και υποδεικνύει πού έχει κρύψει το άψυχο σώμα της κοπέλας.

Πλέον, έχει αποφυλακιστεί και συνεχίζει τη ζωή του στο εξωτερικό.

Η "μαύρη χήρα"

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2014 η 37χρονη Δήμητρα Βούλγαρη πυροβολεί θανάσιμα τον ναυτικό σύζυγό της.

Για επτά ολόκληρους μήνες εμφανίζεται σε εκπομπές μαυροφορεμένη και αναζητεί τον δολοφόνο του αγαπημένου της.

Τον Ιούλιο καταδικάζεται σε ισόβια και μένει στην ιστορία του εγκλήματος ως η «μαύρη χήρα».

Θέατρο 37 ημερών

Τον Μάιο του 2021 ο 34χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δολοφονεί μπροστά στα μάτια της κόρης του την 20χρονη σύζυγό του, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά.

Για 37 ημέρες δηλώνει σε αστυνομικούς και κανάλια ότι έπεσαν θύματα ληστείας. Πάιζει θέατρο μέχρι και τη στιγμή που αστυνομικοί τον συλλαμβάνουν στο μνημόσυνο της Καρολάιν και εκεί ομολογεί πως εκείνος ήταν που στέρησε τη ζωή στη γυναίκα του.

Πλέον, βρίσκεται στις φυλακές εκτίοντας ποινή ισοβίων και επιπλέον 11,5 χρόνια.