Σε κλίμα οδύνης συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν τον 31χρονο αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, που έφυγε από τη ζωή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα, στα επεισόδια που προκάλεσαν χούλιγκαν έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», στο Ρέντη.

Η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήθους κόσμου.

Γιώργος Λυγγερίδης: Συγκλόνησε ο επικήδειος του συναδέλφου του


«Υπήρξες συναδελφικός σε κάθε σου πράξη, έκανες την υπηρεσία δεύτερη οικογένειά σου, συμμετείχες σε όλες τις αποστολές, στις Καστανιές το 2022. Εκεί, συγκράτησες την παράνομη είσοδο 2.000 ατόμων, συμβάλλοντας στην προστασία των εθνικών συνόρων με πίστη στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Μου έλεγες πως οι Καστανιές ήταν ο σταθμός της υπηρεσιακής μας ζωής. Οι εμπειρίες σου σε είχαν καταστήσει άρτιο επαγγελματία, με ήθος, φιλοτιμο, βαθιά πίστη στη νομιμότητα. Έλεγες πως τα ΜΑΤ δεν παίζουν ποτέ, ο ΜΑΤατζής δεν έχει αυτό το δικαίωμα. δεν θα πέσει, δεν θα λυγίσει. Εσύ δεν έπεσες, εμείς σε ξαπλώσαμε για τις πρώτες βοήθειες. Ήσουν όρθιος με την ασπίδα σου. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Πονούσες αφόρητα, μα δεν ούρλιαζες. Δεν έκλαψες, ήσουν σοβαρός και αξιοπρεπής, αν και ήξερες τις συνέπειες αυτού του τραύματος. Στάθηκες απέναντι σε αυτούς που σήμερα κρύβονται πίσω από τον μπαμπά, τη μαμά και τον δικηγόρο της ομάδας τους. Σε παραδώσαμε ζωντανό με 9 παλμούς. Μην ανησυχείς Γιώργο, θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Αποτελούσες και αποτελείς πρότυπο αστυνομικού και τώρα θα αποτελείς και αθάνατο ήρωα. Αυτό είσαι. Τραυματίστηκες θανάσιμα στο πεδίο της μάχης για να εξασφαλίσεις κοινωνική ειρήνη. Αυτή ήταν η αποστολή μας, η διαφύλαξη των δημοκρατικών αξιών. Κοίτα πόσοι έχουν έρθει για σένα εδώ, είναι πάρα πολλοί. Οι γονείς σου δεν απουσίασαν ποτέ.. Την αγαπημένη σου αδερφή εμείς θα την προστατεύουμε και θα τη στηρίξουμε, το ίδιο και τους περήφανους γονείς σου. Σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που μας έδωσες, τις ατελείωτες χαρούμενες στιγμές, το πηγαίο χαμόγελό σου. Έγινες ήρωας και ήρωας θα παραμείνεις. Καλό παράδεισο και καλή αντάμωση», με τους υπόλοιπους συναδέρφους του να φωνάζουν, «Αθάνατος».

Γιώργος Λυγγερίδης: Ράγισε καρδιές η μητέρα του-«Βαστάω εγώ, βαστάω. Είμαι η μάνα του ''Λύγγε''»


Όταν το φέρετρο του άτυχου αστυνομικού βγήκε από την εκκλησία και μπήκε στην νεκροφόρα ήχησαν οι σειρήνες των περιπολικών και των αστυνομικών μηχανών, κάτι που αποτελεί άλλον ένα φόρο τιμής από τους συναδέλφους του ενστόλου για τον εκλιπόντα.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 31χρονου αστυνομικού, η οποία συγκλόνισε τους παρευρισκόμενους, όταν σε συλλυπητήρια που δεχόταν από συγγενή ακούγεται να λέει: ‘’Βαστάω εγώ, βαστάω. Είμαι η μάνα του ''Λύγγε''».



Γιώργος Λυγγερίδης: Πυροβόλησαν στον αέρα και φώναξαν “Αθάνατος” στη ταφή του


Με τιμές και σε βουβό κλίμα οδύνης τελέστηκε η ταφή του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη. Πυροβόλησαν τρεις φορές στον αέρα αποδίδοντάς του τιμή. Μετά από κάθε πυροβολισμό η λέξη «Αθάνατος» ηχούσε σε όλη την ατμόσφαιρα.





Η οικογένεια του μαζί με τους συναδέλφους του από τα ΜΑΤ στην Αθήνα είπαν το τελευταίο αντίο στον άτυχο αστυνομικό, που έχασε τη ζωή του μετά από 20 μέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο και μετά το θανάσιμο, όπως αποδείχθηκε, χτύπημα από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια του Ρέντη.

4084493
4084494
4084536
4084641
4084644
6071075
6071076
6071094
6071126
6071127