Ένας αστυνομικός από την Πάτρα που υπηρετεί στην Ικαρία, έσωσε ένα 16χρονο κορίτσι, που απειλούσε να πέσει στο κενό. Την ώρα που συνάδελφοί του, μιλούσαν με την ανήλικη, εκείνος κατάφερε να ανέβει στο ύψωμα και να την πιάσει. Το παιδί σώθηκε και αυτό οφείλεται στις ενέργειες του ανθυπαστυνόμου. Τα συγχαρητήρια που δέχεται από το πρωί της περασμένης Πέμπτης, δεν έχουν τέλος.

Λίγες ώρες μετά την πρωτοβουλία που πήραν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης Πάτρας και μετέφεραν με περιπολικό ένα κοριτσάκι 20 μηνών που αιμορραγούσε στο νοσοκομείο, ένας άλλος Πατρινός αστυνομικός έσωζε μία έφηβη 16 ετών.

Ικαρία: Το χρονικό της σωτήρια παρέμβασης του αστυνομικού


Πρωταγωνιστής ο ανθυπαστυνόμος Ηλίας Χριστόπουλος ο οποίος υπηρετεί στην Ικαρία ενώ στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στο Α.Τ. Παγκρατίου και την ομάδα ΔΙΑΣ στην Αθήνα. Το Α.Τ Ευδήλου Ικαρίας δέχτηκε τηλεφώνημα στις 10:05 το πρωί της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου για ένα ανήλικο κορίτσι 16 ετών το οποίο είχε ανέβει σε ένα ύψωμα 15 μέτρων προκειμένου να δώσει τέλος στη ζωή του.



Αμέσως ο Πατρινός αστυνομικός μαζί με άλλους συναδέλφους του ξεκίνησαν για το σημείο. Σε λίγα λεπτά έφτασαν και αντίκρυσαν την ανήλικη να βρίσκεται στην άκρη του υψώματος έξω από τα κάγκελα. Ο Πατρινός ανθυπαστυνόμος χωρίς να το πολυσκεφτεί και επειδή φοβόταν ότι μέχρι να αφιχθεί όχημα της Πυροσβεστικής η νεαρή θα μπορούσε να πέσει, πέρασε γρήγορα πάνω από τα κάγκελα, στο στενό πρεβάζι και άρπαξε γερά την 16χρονη βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.

Ο αστυνομικός την σήκωσε στην αγκαλιά του και την παρέδωσε στους υπόλοιπους, οι οποίοι την τράβηξαν προς ασφαλές μέρος. Η παρ’ ολίγον αυτόχειρας μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Ο ανθυπαστυνόμος δέχθηκε δεκάδες συγχαρητήρια όταν γνωστοποιήθηκε η πράξη του.