Συγκλονιστική είναι η περιγραφή άνδρα της διμοιρίας των ΜΑΤ που το βράδυ των επεισοδίων στου Ρέντη, βρέθηκε στο πλευρό του άτυχου αστυνομικού, ο οποίος χτυπήθηκε από τη φωτοβολίδα.

Το μέλος της διμοιρίας των ΜΑΤ που επιχειρούσε κατά την διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό «Μ. Μερκούρη» στο Ρέντη, περιέγραψε το πολεμικό σκηνικό που επικρατούσε, αλλά και το χτύπημα στον συνάδελφό του, με την ναυτική φωτοβολίδα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, το μέλος της διμοιρίας των ΜΑΡ, ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Βλέπαμε την ανάφλεξη στο πόδι του, της ναυτικής φωτοβολίδας, πως τη ζούσε. Ήταν αξιοπρεπέστατος, ούτε ούρλιαζε, ούτε φώναζε, ούτε τίποτα μόνο παρακαλούσε να βγάλουμε από πάνω του αυτό το υλικό».

Διαβάστε επίσης: Νέο βίντεο ντοκουμέντο για τα επεισόδια στο Ρέντη - Δύο από τους συμμετέχοντες στα επεισόδια τρέχουν να κρυφτούν

 Πως προσπάθησαν να βγάλουν τη φωτοβολίδα από το σώμα του αστυνομικού

Στη συνέχεια περιέγραψε την κατάσταση που επικρατούσε, ενώ προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον συνάδελφό τους.

 «Ήρθε πιο ψύχραιμος συνάδελφος αμέσως με το γάντι που είχε το αντίστοιχο, τράβηξε τα 3/4 της φωτοβολίδας. Έμεινε όμως ένα μέρος μέσα. Αμέσως προσπάθησα με το γάντι το δικό μου να το βγάλω αλλά έβγαζα μόνο αίμα πάνω στην πληγή. Ήταν αδύνατο. Τον βάζουμε λοιπόν κάτω έχοντας της αισθήσεις και όση ώρα μιλάμε δεχόμαστε επιθέσεις. Βάλαμε τον συνάδελφο μου ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα για να ενεργούν οι συνάδελφοι μου που έπραξαν το τουρνικέ, το διπλό τουρνικέ, για να είναι υπό κάλυψη.» περιέγραψε.

Ο αστυνομικός έκανε λόγο για πολεμικό σκηνικό.

Δέχτηκε και μολότοφ ενώ ήταν στο έδαφος

«Όλα αυτά τα άτομα είχαν δει ότι είχαμε σύρει στο οδόστρωμα έναν άνθρωπο. Γιατί η περιοχή είχε μετατραπεί σε Γάζα. 'Οταν δεχόμαστε τέτοιου είδους επιθέσεις με τέτοια μέσα, το επίπεδο της επίθεσης αλλάζει» σχολίασε και συνέχισε:  «Αφού είχε δεχθεί την φωτοβολίδα τη ναυτική, προτιμήσαμε να τον βάλουμε στο έδαφος για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αφού τον βάζουμε ήρθε και η εκρηκτική μολότοφ στο δεξί πόδι όπου αυτή μας έλουσε όλους όσοι ήμασταν εκεί. Και εκεί λοιπόν ο συνάδελφος έπαθε εσωτερική αιμορραγία. Έχουμε 2 εγκληματικές πράξεις εδώ. Η μία είναι η φωτοβολίδα και η δεύτερη, έχουμε μια εκρηκτική μολότοφ.»

«Το πρώτο πράγμα που ξεκίνησαν ήταν οι ναυτικές. Εγώ στα χρόνια υπηρεσίας που έχω, τόση ναυτική συσσωρευμένη δεν έχω ξαναδεί από το πρώτο δεκάλεπτο. Ήταν πολλές, ήταν διψήφιος ο αριθμός. Η συγκεκριμένη δεν γκελάρισε. Ήταν ευθεία βολή.» κατέληξε.