Ευθεία απειλή κατά της ζωής του 18χρονου καθ' ομολογίαν δράστη που παραδέχθηκε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του 31χρονου αστυνομικού -που δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας- κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, καταγγέλλει ότι δέχεται η οικογένεια του νεαρού δράστη, σύμφωνα με το Star. 

Eπεισόδια στο Ρέντη: "Δεχτήκαμε απειλές"

«Χθες το βράδυ έλαβα απειλητικό μήνυμα με ύβρεις προς την οικογένεια μας και για το παιδί για το πώς "θα καλοπεράσει" εκεί μέσα. Απειλή κατά της ζωής του» ανέφερε στο Star η μητέρα του κατηγορούμενου, με τον πατέρα να συμπληρώνει πως η απειλή ήταν πως θα βρουν τον γιο τους νεκρό.

Το μήνυμα που η μητέρα του κατηγορούμενου ισχυρίζεται ότι δέχτηκε στα social media λίγο πριν τα μεσάνυχτα, αναφέρει:

«Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν το ρουφιάνο ΟΥΔΕΙΣ

Ο Θεός τιμωρεί …. οικογένειες όπως η δική σας.

Πόσους βιασμούς θα αντέξει ο Ν... πριν κρεμαστεί; Σύντομα δεύτερη κηδεία».



Οι γονείς παρέδωσαν στις Αρχές τα απειλητικά μηνύματα για να προστατεύσουν, όπως λένε, το παιδί τους «αν και όταν γίνει κάτι».

Ρέντη: «Ντρέπεται να με δει στα μάτια»

Ο δράστης έχει επικοινωνία μόνο με τη μητέρα του. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα στα οποία καλείται να δώσει απαντήσεις για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό. Να πει την αλήθεια για τα όσα έγιναν. Μία αλήθεια που ζητά να μάθει πρώτη από όλους, όπως ισχυρίζεται, η οικογένεια του αστυνομικού.

«Ντρέπεται να με δει στα μάτια. Τέτοιο παιδί είναι, ντρέπεται» ανέφερε ο πατέρας του κατηγορούμενου.

«Δεν θέλει να δει τον μπαμπά του, ντρέπεται. Είναι πιο δυνατές οι μανούλες από τους μπαμπάδες. Τον έχω δει εγώ, προσπαθώ να σταθώ δυνατή για όλους όπως στάθηκα στο παιδί που έχασα, θα σταθώ και σε αυτόν» είπε κλαίγοντας στην κάμερα του Star.

Ο γιος τους κατηγορείται ότι ήταν εκείνος που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και χθες υπέστη ακρωτηριασμό στο αριστερό του πόδι.

Στα ίχνη των «καθοδηγητών»

Οι αρχές αναζητούν τους «καθοδηγητές». Έχουν εστιάσει σε δύο πρόσωπα με τον έναν να έχει καταθέσει ήδη στις αρχές υποστηρίζοντας ότι έφυγε από το γήπεδο πριν απο τα επεισόδια. Τους δύο άντρες έδειξαν στον μικρό αδερφό του 18χρονου που κλήθηκε σήμερα για συμπληρωματική κατάθεση.

Η ερώτηση ήταν αν τους είδε στο γήπεδο εκείνο το βράδυ. Η απάντηση του 16χρονου ήταν αρνητική, ενώ επανέλαβε τα όσα είπε στην πρώτη του κατάθεση ότι φώναξε τον αδερφό του να μην πάει στα επεισόδια αλλά εκείνος δεν τον άκουσε.

«Όταν επέστρεψε, ήταν πολύ τρομαγμένος. Μας είπε ότι πήγε να ρίξει μία φωτοβολίδα, όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα, την έριξε κατά λάθος στο πόδι αστυνομικού. Του την είχε δώσει κάποιος άλλος που δεν γνώριζε και του είπε να τη ρίξει προς τη μεριά των αστυνομικών», είπε ο αδερφός του κατηγορουμένου.

Ο 18χρονος επιμένει μέχρι αυτή τη στιγμή ότι δεν αναγνωρίζει τον «καθοδηγητή».

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί αύριο στην 5η ανακρίτρια Πειραιά. Επιμένει ότι υπάρχει πιθανότητα να μην είναι αυτός ο δράστης καθώς ρίχτηκε και δεύτερη φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό.