Το ραδιόφωνο των Παραπολιτικών γίνεται κρίκος της μεγάλης αλυσίδας αγάπης και ελπίδας, καθώς θα συμμετέχει με συνδέσεις στο ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας που διοργανώνει η ραδιοφωνική συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2 FM και θα μεταδίδεται από το ΜΕΓΚΑ… Στο πλαίσιο των δράσεων θα γίνεται συλλογή τροφίμων από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Με αφορμή αυτή την πράξη αγάπης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μίλησε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και στην εκπομπή Γιατί με ξύπνησε πρωί με τους Β. Σκουρή και Κ.Κοντογεώργη. "Δεν θα ζήσουμε ποτέ Χριστούγεννα αληθινά αν δεν ανοίξουμε τις καρδιές μας", το μήνυμα του Μητροπολίτη, ο οποίος είπε πως αύριο θα μοιραστούν 5.000 δέματα σε ανθρώπους που πονάνε και υποφέρουν.

Μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ επεσήμανε:

Με αφορμή τον ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας από την Πειραϊκή εκκλησία, είπε πως α Παραπολιτικά για εμάς είναι όχι απλώς ένας χώρος οικείος αλλά ένας μεγάλος ευεργέτης, είναι ένας αδελφοποιημένος σταθμός". Υπάρχουν μεγάλοι ευεργέτες, υπάρχουν ανθρωποι που ακόμη εμφορούνται από τα ζώπυρα του γένους. Το γένος μας πέρασε τετρακόσια χρόνια φρικτής σκλαβιάς και υπήρξε ένα ποτάμι αίματος για να μείνουμε αδούλωτοι, στην ψυχή βέβαια, και να έρθει εκείνη η υπέροχη ώρα της παλιγγενεσίας. Από τότε όλα γίνανε με δωρητές και μεγάλους ευεργέτες, αυτή η φιλογένεια ήταν η δύναμη του λαού μας.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Β.Μαρινάκης ο οποίος αθόρυβα αλλά πολύ δυναμικά και στοργικά ενισχύει το έργο μας και μας βοηθάει, εδώ στο πρώτο λιμάνι της χώρας, να αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες προκλήσεις και δυσκολίες γιατί εδώ καταλήγουν πάρα πολλοί ανθρωποι απ’ όλη τη γη. Βοηθάμε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκεύματος, εθνότητας γιατί αυτοί οι διαχωρισμοί είναι κακοί διαχωρισμοί δεν έχουν σχέση με την αλήθεια. Ο κάθε άνθρωπος είναι ένα πρόσωπο πολυτίμητο για το οποίο ο Θεός ήρθε στον κόσμο και έγινε άνθρωπος.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ πρόσθεσε πως "δεν θα ζήσουμε ποτέ Χριστούγεννα αληθινά εάν δεν ανοίξουμε τις καρδιές μας". Μιλάμε για την αγάπη, είναι ένας όρος πολυφθαρμένος αλλά και πολύ δυνατός για αυτό και χρειάζεται να τον θέσουμε στην αληθινή του διάσταση και η αληθινή του διάσταση είναι αυτή· Όταν δεν ζητείται αυτή η αγάπη, όταν είναι ανιδιοτελής και όταν είναι ανοιχτή σε κάθε άνθρωπο απ’ όπου και αν είναι τότε θα αλλάξει ο κόσμος, ο κόσμος δεν αλλάζει αλλιώς. Μόνο αν δεχτούμε όλοι το μήνυμα της αγάπης του Χριστού θα αλλάξει ο κόσμος

Σημείωσε πως "αύριο θα μοιράσουμε 5.000 δέματα σε ανθρώπους που αν τους δείτε θα καταλάβετε ότι πονάνε και υποφέρουν αλλά με ευγένεια, με αξιοπρέπεια και με μια διάθεση να μην προβάλουν το πρόβλημά τους παρά ταύτα η στοργή και η αγάπη πρυτανεύει. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες εθελοντές οι οποίοι 365 ημέρες το χρόνο μας βοηθούν να υλοποιήσουμε την εντολή του Χριστού που τον βλέπουμε σωματικά στα πρόσωπα των αδελφών μας που πονάνε".

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είπε πως "εάν δεν υπήρχαν οι εθελοντές δεν θα υπήρχαμε και εμείς, είναι η δύναμη μας. Η περιουσία μας είναι η αγάπη, η ψυχή και η καρδιά των ανθρώπων μας. Αυτές οι ευγενικές κυρίες που θυσιάζουν τον χρόνο τους, τα χρήματά τους να μαγειρέψουν στα συσσίτια, να αγκαλιάσουν τους πονεμένους, να επισκεφτούν τους γέροντες".

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Οι άνθρωποι κλείνονται στον εαυτό τους, θέλουμε να κάνουμε μια μικρή επανάσταση αγάπης


Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είπε πως "εδώ στο Λεκανοπέδιο έχει γίνει μια σκλήρυνση των ψυχών, έχουν πάψει να υπάρχουν οι παλιές διαπροσωπικές σχέσεις, οι άνθρωποι κλείνονται στον εαυτό τους. Απέναντι στην ερημία των πόλεων ανοίγουμε τις καρδιές μας. Θέλουμε να κάνουμε μια μικρή επανάσταση αγάπης".

Και πρόσθεσε: "Η κοινωνία είναι βαθειά πληγωμένη, τραγικά απομονωμένη και χρειάζεται επανεκκίνηση. Οι μεγάλες αξίες της ζωής τίθενται εν αμφιβολία, προσπαθούν να αλλάξουν την βιοθεωρία και να πλήξουν την ψυχή του ανθρώπου αυτό δεν είναι καλό για αυτό χρειάζεται να αντιδράσουμε πνευματικά. Η καλύτερη επανάσταση είναι να αλλάξει ο καθένας. Αν ο καθένας αλλάξει προσωπικά τότε θα αλλάξει ο κόσμος. Αυτή την προσωπική αλλαγή, την μεταστοιχείωση, αυτή την πνευματικότητα που λείπει από τον κόσμο μας προσπαθούμε να την εμπνεύσουμε μέσα από τον εθελοντισμό, μέσα από την κοινωνική δράση, μέσα από την κοινωνία των προσώπων. Η κοινωνία χρειάζεται μεταβολή και χρειάζεται να επανέλθει στις αξίες και στην κοινωνία των προσώπων".