Για την κίνηση αγάπης της Πειραϊκής Εκκλησίας μίλησε ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, κατά την έναρξη του Ραδιομαραθωνίου κατά της φτώχειας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα έργο που αγκαλιάζει τον συνάνθρωπο.

«Οι ανάγκες είναι πολύ αυξημένες, ιδίως σήμερα που η Γη έχει γίνει μία γειτονιά σχεδόν. Επομένως, αυτό που κάνει η Εκκλησία είναι μία συνέπεια της πίστεως και του κηρύγματός της. Ο Ντοστογιέφσκι είχε πει κάτι πολύ σημαντικό: "Το ψωμί το δικό μου είναι ένα θέμα εργασιακού δικαίου, το ψωμί του άλλου είναι καθαρά πνευματικό", είπε χαρακτηριστικά.

«Η Εκκλησία πάντοτε, χωρίς βερμπαλισμούς και ιδεατισμούς, προσπαθεί να κάνει το έργο της, όχι για να αναπληρώσει τις δομές του κράτους, αλλά να ενδυναμώσει και να εμφυσήσει το μεγάλο γεγονός της συναντίληψης, που είναι ουσιαστικό στην ταυτοτική πορεία της ζωής μας», συμπλήρωσε.

Ο Ραδιομαραθώνιος ξεκίνησε με καλεσμένους τους παρουσιαστές της εκπομπής «Κοινωνία ώρα Mega», Ανθή Βούλγαρη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Μιλώντας γι' αυτή τη μεγάλη φιλανθρωπική προσπάθεια, η Ανθή Βούλγαρη αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά της Eκκλησίας.

«Είναι μεγάλη αλήθεια ότι η Eκκλησία έχει καθημερινή παρουσία και στέκεται στον κόσμο, χωρίς να το βροντοφωνάζει, και για εμένα αυτό είναι το ωραίο και το γοητευτικό», δήλωσε αρχικά η παρουσιάστρια του Mega.

«Τα Χριστούγεννα είναι μία καλή εποχή για να θυμηθούμε όλοι ότι δεν ζούμε σε μία παραδεισένια εποχή, ότι ο συνάνθρωπός μας έχει ανάγκη από ένα φαγητό, από μία αγκαλιά και έναν καλό λόγο», πρόσθεσε η Ανθή Βούλγαρη.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε τον αγώνα που έδωσε η Μητρόπολη Πειραιώς παρά τις όποιες αντιξοότητες που συνάντησε στον διάβα της, όπως ο κορονοϊός.

«Νομίζω ότι το μήνυμα των Χριστουγέννων έρχεται με αυτή την πρωτοβουλία να δείξει ότι εδώ υπάρχει ελπίδα και ότι μπορεί ο καθένας μας να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία, αρκεί να έχει κάποιον δίπλα του. Η Πειραϊκή Εκκλησία είναι δίπλα στον πολίτη, ακόμα και όταν δεν φαίνεται, και αυτή είναι η μεγαλύτερη αξία αυτής της προσπάθειας», σημείωσε ο Γιώργος Σταμάτης, γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Συντονιστείτε στη ραδιοφωνική συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2 FM και την τηλεοπτική συχνότητα του Mega, για να στείλουμε το πιο ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αγάπης μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.