Συγκλονίζει μια τραγική λεπτομέρεια στη φρίκη την οποία βίωσε η 50χρονη γυναίκα από τη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, που την Κυριακή την κατασπάραξαν άγριοι κατοικίδιοι σκύλοι του γείτονά της.


Σοκαρισμένος ο κωφάλαλος κηπουρός 

Όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης του χωριού Χρήστος Σαραμούρτης τη Δευτέρα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και στον Γιώργο Παπαδάκη, τη συγκεκριμένη στιγμή ένας κηπουρός που βρισκόταν στο κτήμα της άτυχης γυναίκας για αγροτικές εργασίες και ήταν ακουστικά και ομιλητικά ανάπηρος (κωφάλαλος) είδε πολύ καθυστερημένα την επίθεση των σκύλων στη γυναίκα, διότι προηγουμένως δεν άκουγε τις εκκλήσεις της για βοήθεια.

Μάλιστα, και αφού διαπίστωσε τι γινόταν και σοκαρίστηκε, του στάθηκε και πάλι αδύνατο να φωνάξει γείτονες να παρέμβουν λόγω της ομιλητικής αναπηρίας του.

Ο νεαρός άνδρας έκανε προγραμματισμένες εργασίες, συγκεκριμένα μάζευε κλαδιά από το πρόσφατο κλάδεμα του κτήματος και τα τραβούσε δεμένα προς την έξοδο, την οποία άφησε ανοιχτή, με σκοπό να τα εναποθέσει απέναντι από το σπίτι για να τα περισυλλέξει η αρμόδια υπηρεσία.

Διαβάστε ακόμα: Σοκ στη Θεσσαλονίκη για την 50χρονη που έχασε τη ζωή της από επίθεση άγριων σκύλων: "Τα σκυλιά κυνηγούσαν πολλές φορές κόσμο"


"Ήταν άνθρωπος της προσφοράς"

Ο κοινοτάρχης μίλησε με εξαιρετικά εγκάρδια λόγια για τη συντοπίτισσά του, αναφέροντας ότι ήταν πρωτεργάτις και πρωτοπόρος σε πολλούς συλλόγους και γενικότερα άνθρωπος της προσφοράς.

«Έχω ξαναέρθει αντιμέτωπος με τους συγκεκριμένους σκύλους όταν ήρθαμε με τεχνικό συνεργείο να πραγματοποιήσουμε αλλαγή λαμπτήρα δημόσιου φωτισμού. Γαύγιζαν και γρύλιζαν πάρα πολύ άγρια, σκέφτηκα όμως ότι μιας και λειτουργούν ως φύλακες, αυτό μπορεί να είναι και φυσιολογικό. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη θλίψη μου για τον θάνατό της, συνεχώς βοηθούσε τους πάντες εντός και εκτός του δήμου μας, του Δήμου Ωραικάστρου», σημείωσε.

Οι σκύλοι πλέον φυλάσσονται μερίμνη της κατά τόπον αρμόδιας Περιφερειακής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.