Σπαραγμός και οδύνη επικράτησε στην κηδεία της 50χρονης που βρήκε φρικτό θάνατο όταν τα σκυλιά του γείτονά της την κατασπάραξαν. Την ίδια ώρα, ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που αναφέρει ο κηπουρός που την ώρα που η 50χρονη κατασπαράζονταν από τα σκυλιά βρίσκονταν στον κήπο της και έκανε εργασίες.

 Σπαραγμός στην κηδεία της 50χρονης που κατασπάραξαν τα σκυλιά

«Και τώρα να πάω εγώ σπίτι να κάνω τι;». Είναι τα σπαρακτικά λόγια ενός πατέρα που κηδεύει το παιδί του, την πολυαγαπημένη του Ελισάβετ, που μέσα στον κήπο της την κατασπάραξαν τα σκυλιά του γείτονα. «Δεν μπορούμε ακόμα να συνειδητοποιήσουμε ούτε τον θάνατο της Ελισάβετ, ούτε την αγριότητα που επήλθε αυτός… Είμαστε όλοι συντετριμμένοι».

Όλοι μία μεγάλη αγκαλιά. Ο πόνος δυσβάσταχτος. Ήταν εκεί όλοι. Άνθρωποι που την γνώριζαν μία ολόκληρη ζωή και άλλοι που ήξεραν για τη φιλανθρωπική της δράση. Βοηθούσε όποιον άνθρωπο είχε ανάγκη. 

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Σπαραγμός στην κηδεία της 50χρονης την οποία κατασπάραξαν σκυλιά - "Αθάνατη, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ"

 «Μάζευε δέματα και βοηθούσε τους πρόσφυγες, ήταν ένας χαρούμενος άνθρωπος, σε κοιτούσε και πάντα ήταν χαμογελαστή», αναφέρουν.

 «Την Ελισάβετ θέλεις δεν θέλεις θα τη θυμάσαι όποιος και αν είσαι, όσο και αν δεν την γνωρίζεις με το έργο που έχει αφήσει, μία ελεύθερη ψυχή που έδωσε μία άλλη διάσταση στη φιλανθρωπία».

 «Ψυχή, ιδρύτρια του φιλανθρωπικού συλλόγου «Συνυπάρχω» μας έμαθε πώς είναι να συνυπάρχεις. Όχι απλά να υπάρχεις», λένε.

Τραγική φιγούρα τα δύο της αγόρια, ηλικίας 17 και 18 ετών. Η μητέρα τους ξεψύχησε μέσα στην αγκαλιά τους μετά από την άγρια επίθεση των σκυλιών και τώρα την αποχαιρετούν για τελευταία φορά.

 «Το αλυσοπρίονο ξεσήκωσε τα σκυλιά»

Οι μαρτυρίες στο LIVE NEWS είναι αποκαλυπτικές. Κάτοικοι του χωριού ισχυρίζονται πως τα συγκεκριμένα σκυλιά κυκλοφορούσαν ανεξέλεγκτα χωρίς την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους. Φαίνεται πως δεν ήταν η πρώτη φορά που επιτέθηκαν σε άνθρωπο.

 «Πριν από έναν μήνα είχανε δαγκώσει και τον γείτονα απέναντι από το κατάστημα. Του ορμήξανε τα συγκεκριμένα σκυλιά, τον δαγκώσανε στο πόδι. Ακόμα έχει το δάγκωμα στο πόδι», λένε κάτοικοι της περιοχής.

Την ίδια ώρα, η πλευρά του 37χρονου ισχυρίζεται πως τα σκυλιά «δεν πείραξαν ποτέ κανέναν στο παρελθόν, δεν υπάρχει τέτοιου είδους μαρτυρία. Πώς εξηγείται ενώ είναι φιλικά ξαφνικά να σπάσουν τον φράχτη; Τα σκυλιά αντιδρούνε ενστικτωδώς σε ήχους διαπεραστικούς».

Στο LIVE NEWS ο δικηγόρος του 37χρονου είπε πως αιτία της επίθεσης ήταν το… αλυσοπρίονο που ακουγόταν από το σπίτι της άτυχης γυναίκας.

Ο ιδιοκτήτης των σκύλων απολογείται αύριο ενώπιον ανακριτή.

 «Το ασθενοφόρο άργησε μία ώρα»

Ο Νίκος Λαζαρίδης, ο κηπουρός που βρισκόταν μαζί με την άτυχη 50χρονη γυναίκα, μίλησε στο LIVE NEWS για τα όσα βίωσε τη συγκεκριμένη μέρα.

 «Δεν είδα μέσα τι έγινε. Δεν άκουσα τίποτα γιατί κούρευα με το εργαλείο  μου. Άκουσα ένα γάβγισμα μόνο αλλά νόμιζα πως ήταν μακριά. Πέρασε ένας γείτονας με το αυτοκίνητο και μου έκανε νόημα. Κοίταξα πάνω από τους θάμνους αλλά δεν έβλεπα κάτι. Μου είπε ο γείτονας ”περίμενε εκεί” και έφυγε. Επέστρεψε και πυροβόλησε κάποια στιγμή και κατάλαβα πως κάτι έγινε με τα σκυλιά. Κατέβηκα από τη σκάλα να δω τι γίνεται μέσα και από ένα κενό την είδα μπρούμυτα. Τα ρούχα της ήταν σκισμένα. Όταν το είδα αγχώθηκα για το πού είναι τα σκυλιά. Είδα τα δύο να έρχονται, αλλά φοβήθηκαν που με είδαν με το αλυσοπρίονο και έφυγαν. Πήρα ξανά το αλυσοπρίονο μήπως  βρω το τρίτο και όταν μπήκα στην αυλή είδα το πτώμα», είπε αρχικά.

 «Προσπαθούσα να την ξυπνήσω αλλά τα μάτια της ήταν στο κενό. Τα σώμα της είχε πολλές τρύπες, τα παπούτσια ήταν βγαλμένα και φώναζα τα παιδιά της και όταν ήρθαν, άρχισαν να φωνάζουν. Τους έλεγα να μου φέρουν μία κουβέρτα για να μην κρυώνει. Βαριανάσαινε αλλά τα μάτια δεν ανοιγόκλειναν. Τους είπα να φωνάξουν ένα ασθενοφόρο και εκείνο άργησε μία ώρα. Ήρθε μόνο ο οδηγός, κατέβηκε και δεν ήξερε τι να κάνει. Ήρθε ένα δεύτερο με μία νοσοκόμα και στη συνέχει και τρίο και μετά και η αστυνομία. Έπαθα σοκ. Αυτά τα σκυλιά που δάγκωσαν, δεν είναι καλά σκυλιά, είναι δολοφόνοι, δεν είναι εκπαιδευμένα».

 «Η τρύπα δεν είχε ανοιχτεί εκείνη τη στιγμή – Φαίνεται σαν τα σύρματα να είναι μαζεμένα»

Ο Αναστάσιος Ντούγκας, ο δικηγόρος της οικογένειας της 50χρονης, μίλησε με τη σειρά του για τη  υπόθεση.

 «Είναι από τους πιο φριχτούς θανάτους. Έρχονται καταγγελίες πως τα συγκεκριμένα σκυλιά έχουν επιτεθεί και σε άλλους ανθρώπους. Είναι αδιανόητο το 2023 να χάνει ένας άνθρωπος τη ζωή του μέσα στο ίδιο το σπίτι. Αυτό έχουμε ραντεβού για την υποστήριξη κατηγορίας με τον πρώην άντρα της γυναίκας και τα παιδιά της. Η τρύπα δεν είχε ανοιχτεί εκείνη τη στιγμή αλλά ήταν έτσι, για να μπορούν να βγαίνουν συχνά τα σκυλιά. Φαίνεται σαν τα σύρματα να είναι μαζεμένα. Πριν λίγες μέρες, ήρθε καταγγελία από τον Δήμο πως πήγε να αλλάξει κάποιες λάμπες και δεν μπόρεσε καθώς τα σκυλιά επιτέθηκαν».

Η Μαρία Ιακωβάκη, φίλη του θύματος, είπε τα εξής:

 «Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως έφυγε αυτός ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος της αγάπης. Είναι ο άνθρωπος που μας έχει διδάξει τη φιλανθρωπία. Μας έμαθε πως η αγάπη δωρίζεται. Η Ελισάβετ δεν ήταν φοβική με τα σκυλιά. Είχα πάει με τα σκυλί μου και μου είχε πει να κάτσουμε μέσα γιατί υπάρχουν άγρια σκυλιά στη γειτονιά».