Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχηματίστηκε εις βάρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκύλων που κατασπάραξαν μέχρι θανάτου την 50χρονη, το μεσημέρι της Κυριακής, στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Ο άντρας ο οποίος συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση των σκύλων στην άτυχη γυναίκα, αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί της Δευτέρας στον εισαγγελέα ενώ του επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. Επιπλέον, αναμένεται και η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της 50χρονης.

Το περιστατικό που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (10/12) στη Θεσσαλονίκη, με σκυλιά να κατασπαράσουν και να σκοτώνουν 50χρονη στην περιοχή της Νεοχωρούδας, προκαλεί σοκ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thestival.gr, η άτυχη γυναίκα δέχθηκε επίθεση από τρία σκυλιά, τα οποία φέρεται να διέφυγαν της προσοχής από σπίτι κατοίκου περίπου 300 μέτρα μακριά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ίδιο μέσο, η περίφραξη του σπιτιού της 50χρονης, είναι απροσπέλαστη. Σήμερα ωστόσο πραγματοποιούσε εργασίες κοπής κλαδιών, με αποτέλεσμα τα σκυλιά να βρουν τρόπο να μπουν μέσα.

Λίγο πριν τις 14.00 ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έσπευσε στο σημείο, ωστόσο δεν παρέλαβε τη σορό της γυναίκας, καθώς ήταν ήδη νεκρή. Τα τραύματα από τα σκυλιά ήταν θανατηφόρα. Ο ιδιοκτήτης των σκυλιών συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Ωραιοκάστρου το οποίο έχει αναλάβει την υπόθεση.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 14:00, τρία σκυλιά διέφυγαν της προσοχής του ιδιοκτήτη τους και πήδηξαν στην αυλή της 50χρονης γειτόνισσάς του με αποτέλεσμα να τη δαγκώσουν σε όλο της το σώμα. Τα ζώα της επιτέθηκαν και την έριξαν στο έδαφος. Συνέχισαν να την δαγκώνουν, μέχρι τη στιγμή που το θύμα ξεψύχησε. Ο ιδιοκτήτης των σκύλων που έμενε στο διπλανό σπίτι συνελήφθη και δηλώνει σοκαρισμένος.

Ποια ήταν η άτυχη 50χρονη

Η 50χρονη ήταν γνωστή στη Νεοχωρούδα και σε ολόκληρο το Ωραιόκαστρο, μάλιστα στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Αταμιάν. 
«Προσπαθούμε να βρούμε και να μαζέψουμε τα κομμάτια μας», δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Αταμιάν, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος από τον χαμό της συνεργάτιδάς του.

Την περιέγραψε ως μια γυναίκα της αδιάλειπτης προσφοράς και σημείωσε πως «είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια πρόεδρος του κοινωνικού συλλόγου ‘’Συνυπάρχω’’ και αγαπούσε τους συνανθρώπους, αγαπούσε να προσφέρει».

Πρόσθεσε ακόμη πως η 50χρονη «έκανε φιλανθρωπίες, ήταν δοτική προς τον συνάνθρωπο και είχε όραμα για έναν καλύτερο κόσμο».

Η άτυχη γυναίκα άφησε πίσω  σύζυγο και δυο παιδιά. Το ένα φοιτά  στην Γ΄ λυκείου, ενώ ο γιος της σπουδάζει Δημοσιογραφία.

«Πήγαμε να αλλάξουμε μία λάμπα και μόλις μας είδαν τα σκυλιά, γάβγιζαν και γρύλιζαν ασταμάτητα, τόσο που φοβήθηκα και επέστρεψα στο αυτοκίνητο»

Η είδηση του θανάτου της 50χρονης που σκόρπισε τη θλίψη στην τοπική κοινωνία, έχει σοκάρει και τον πρόεδρο της κοινότητας Νεοχωρούδας, Χρήστο Σαραμούρτση. «Δεν το πιστεύω ότι μιλάω σε παρελθοντικό χρόνο για 'κείνη», λέει στη Voria.gr ο κ. Σαραμούρτσης, ο οποίος, όπως και ο κ. Αταμιάν, αναφέρεται στη διάθεση για προσφορά της γυναίκας, η οποία σύμφωνα με τους ανθρώπους που την γνώριζαν λειτουργούσε πάντοτε με ενσυναίσθηση.

«Ήταν πρωτεργάτιδα σε συλλόγους και προστάτιδα της προσφοράς και της δοτικότητας. Άκουγε ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν σόμπα να ζεσταθούν ή ψυγείο για τα τρόφιμά τους και έτρεχε να τους τα βρει», λέει εκείνη ο πρόεδρος της κοινότητας Νεοχωρούδας, η οποία αριθμεί περίπου 2.800 κατοίκους.
Σύμφωνα ωστόσο με τον κ. Σαραμούρτση, τα τρία μεγαλόσωμα, ημίαιμα σκυλιά που κατασπάραξαν την άτυχη γυναίκα, είχαν εκδηλώσει επιθετικές τάσεις και στο παρελθόν.

«Πριν από λίγο καιρό είχαμε πάει στο σημείο με κλιμάκιο του δήμου Ωραιοκάστρου για να αντικαταστήσουμε μία καμένη λάμπα έξω από το σπίτι που βρίσκονται τα τρία σκυλιά. Μόλις μας είδαν άριχσαν να γαβγίζουν και να γρυλίζουν ασταμάτητα, τόσο που φοβήθηκα και επέστρεψα στο αυτοκίνητο», δήλωσε.
Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νεοχωρούδας, το σπίτι στο οποίο φυλλάσονται τα τετράποδα «έχει μία παλιά περίφραξη με συρματόπλεγμα και μία σιδερένια πόρτα». Και σε αυτό, όπως λέει ο ίδιος, «μένει ένας άνδρας, σχετικά νεαρός σε ηλικία», ο οποίος έχει συλληφθεί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Σαραμούρτσης χαρακτηρίζει «φρούριο» το σπίτι της άτυχης γυναίκας καθώς αυτό περιβάλλεται από μεγάλους τοίχους κι όπως ο ίδιος εκτιμά, τα τετράποδα βρήκαν κάποια σχισμή και δραπέτευσαν από τον δικό τους χώρο, προτού μπουν στην αυλή της γυναίκας και την κατασπαράξουν.