Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων –πέραν του 18χρονου που συνελήφθη – τα οποία είχαν ενεργό συμμετοχή στα επεισόδια στου Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ.

Ο 18χρονος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου και ομολόγησε ότι ήταν αυτός που έριξε τη φωτοβολίδα η οποία χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό στον μηρό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατάθεση του είπε επίσης ότι υπήρξαν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που τον καθοδήγησαν, τόσο για την επίθεση κατά των αστυνομικών έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» αλλά και για το πώς θα χρησιμοποιούσε την ναυτική φωτοβολίδα με την οποία τον είχαν προμηθεύσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 18χρονος έχει δώσει τα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου ατόμου, με την ΕΛ.ΑΣ. να υποστηρίζει ότι είναι θέμα ωρών να βρεθεί. Κατά άλλες πληροφορίες, υπάρχουν πέντε καθοδηγητές για την επίθεση στους αστυνομικούς, που ήταν εκτός γηπέδου και οι οποίοι είναι γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ.

Ποινική δίωξη στον 18χρονο για τα επεισόδια στου Ρέντη

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι σε βάρος του 18χρονου συλληφθέντα -αλλά και των αγνώστων προς το παρόν συνεργών του – ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες ασκήθηκε για τα επεισόδια στου Ρέντη και το βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ.

Ειδικότερα, από την Εισαγγελία Πειραιά στον 18χρονο, που συνελήφθη για τα επεισόδια στου Ρέντη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες
  • Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού
  • Βιαιοπραγία από κοινού
  • Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού
  • Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Όλες οι πράξεις διώκονται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αθλητικού νόμου.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Στον εισαγγελέα την Δευτέρα ο 18χρονος που τραυμάτισε τον αστυνομικό με ναυτική φωτοβολίδα

"Είδα τον αστυνομικό που γονάτισε και ούρλιαζε" λέει ο 18χρονος

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο 18χρονος, που συνελήφθη για την εμπλοκή του στα επεισόδια στου Ρέντη κι τον τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού, κατέθεσε πως: «Μου είχαν πει ότι θα πάμε στο γήπεδο να κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς. Κάποια στιγμή μας ειδοποίησαν να βγούμε από το γήπεδο. Βγήκαμε και κάποιοι μας έδωσαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Ένας μεγαλύτερος μου έδειξε πώς να ρίξω τη ναυτική φωτοβολίδα. Τράβηξα το κορδόνι, η φωτοβολίδα έσκασε στο έδαφος και μετά χτύπησε τον αστυνομικό. Τον είδα που γονάτισε και ούρλιαζε. Μετά, όπως μας είχαν πει, ξαναμπήκα στο γήπεδο».

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Συγκλονίζει ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού - ''Είναι άδικο να πεθάνει το παιδί μου''

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη, τα οποία σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», και είχε δώσει στις Αρχές δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν είχε ποινικό παρελθόν.