Στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί της Δευτέρας ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό κατά την διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.

Προς το παρόν, ο 18χρονος βρίσκεται στα κρατητήρια και αύριο, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στις 10:00 θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη, τα οποία σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», και είχε δώσει στις Αρχές δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν είχε ποινικό παρελθόν.

Διαβάστε ακόμα: Ρέντη: "Δεν τον είχα για αυτό το πράγμα, αν το ήξερα θα είχα πάει μόνος μου στην αστυνομία" είπε ο πατέρας του 18χρονου

Μετά την επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος επιστρέφοντας στις κερκίδες φαίνεται να «περηφανευόταν» για το «χτύπημα» και για το «κατόρθωμά» του, με τον τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού των ΜΑΤ. Το γεγονός αυτό -όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ- άκουσαν οπαδοί που βρίσκονταν εκεί. Έτσι, μέσω πληροφοριακού δικτύου έφτασε και στα αυτιά της ασφάλειας, η οποία δεν άργησε να τον ταυτοποιήσει.

"Είδα τον αστυνομικό που γονάτισε και ούρλιαζε" λέει ο 18χρονος

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο 18χρονος, που συνελήφθη για την εμπλοκή του στα επεισόδια στου Ρέντη κι τον τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού, κατέθεσε πως: «Μου είχαν πει ότι θα πάμε στο γήπεδο να κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς. Κάποια στιγμή μας ειδοποίησαν να βγούμε από το γήπεδο. Βγήκαμε και κάποιοι μας έδωσαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Ένας μεγαλύτερος μου έδειξε πώς να ρίξω τη ναυτική φωτοβολίδα. Τράβηξα το κορδόνι, η φωτοβολίδα έσκασε στο έδαφος και μετά χτύπησε τον αστυνομικό. Τον είδα που γονάτισε και ούρλιαζε. Μετά, όπως μας είχαν πει, ξαναμπήκα στο γήπεδο».

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Συγκλονίζει ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού - ''Είναι άδικο να πεθάνει το παιδί μου''

18χρονος για επεισόδια στου Ρέντη: Υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες

Πληροφορίες λένε πως ο 18χρονος έδωσε στοιχεία για τους συνεργούς του και δήλωσε πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες την βραδιά των επεισοδίων στου Ρέντη, γεγονός που φανερώνει πως ήταν κάτι οργανωμένο. Παράλληλα ο νεαρός φαίνεται να δήλωσε στην αστυνομία πως τον καθοδήγησαν για τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει τη ναυτική φωτοβολίδα.

Με πληροφορίες και από ΕΡΤ