Ο «Απολλώνιος», όπως είχε γίνει γνωστός από τις συμμετοχές του σε δεκαπέντε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, άλλοτε πρωταγωνιστής της Sirina του Δημήτρη Σειρηνάκη, ζει πλέον μόνιμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στους Δελφούς, όπου είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου.

Μετά την αποκάλυψη της πρωτοφανούς κακοποίησης του χάσκι, που οδήγησε στο μαρτυρικό θάνατό του, ο Ανδρέας Λιόντος, πρώην παίκτης τηλεπαιχνιδιών, είδε τον εαυτό του να «φωτογραφίζεται» σε τηλεοπτικές εκπομπές ως ένας από τους δύο παίκτες ριάλιτι που θεωρούνταν ύποπτοι για την αρπαγή του 8χρονου «Όλιβερ» από την αυλή του σπιτιού του.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», οργισμένος, ο Ανδρέας Λιόντος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει σχέση με το βασανισμό και τελικά τη θανάτωση του χάσκι, ενώ, όπως είπε, έκανε την τηλεφωνική παρέμβαση, επειδή ήθελε να αποκαταστήσει τη ζημιά που υπέστη από εκπομπές που τον «φωτογράφισαν».

Δείτε ακόμη: Αράχωβα - Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Όλιβερ - Άρση του απορρήτου των επικοινωνιών σε άτομα που βρίσκονταν στο σηµείο όπου κακοποιήθηκε το χάσκι (Βίντεο)

Σε ερώτηση πώς κατάλαβε ότι αναφέρονταν σε αυτόν, αφού δεν κατονομάστηκε, είπε ότι είναι ο μόνος παίκτης ριάλιτι που πρωταγωνίστησε κι έχει βραβευτεί για τη συμμετοχή του σε ερωτικές ταινίες, ενώ, όπως αποκάλυψε, πλέον δέχεται απειλητικά μηνύματα, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και χώρες του εξωτερικού.

Ανδρέας Λιόντος ή Απολλώνιος: Δεν είμαι ο φονιάς του Όλιβερ

Οι καταθέσεις του ιδιοκτήτη

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια μαρτυρία-κατάθεση που να ρίχνει φως στην υπόθεση. Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν πως έχει καταγραφεί το χάσκι να κινείται ελεύθερο τις ημέρες πριν από την κακοποίησή του, χωρίς τον ιδιοκτήτη του και λουρί.

Αυτό το υλικό θα αξιολογηθεί ανάλογα, ώστε σε αυτή τη φάση να αποφασιστεί αν θα πρέπει από τον εισαγγελέα να ασκηθεί ή όχι δίωξη στον ιδιοκτήτη του «Όλιβερ», για πλημμελή φύλαξη δεσποζόμενου ζώου. Ο ίδιος έδωσε την Πέμπτη πολύωρη συμπληρωματική κατάθεση, ενώ συνολικά έχει κληθεί να καταθέσει τρεις φορές. «Ήμουν αρκετή ώρα με πολύ καλή συνεργασία με τους αστυνομικούς. Ό,τι στοιχεία είχα, τους τα έδωσα για την έρευνα» είπε ο κηδεμόνας του χάσκι, ωστόσο, θεωρείται βέβαιο πως θα κληθεί και για νέα κατάθεση, καθώς υπέπεσε σε αρκετές αντιφάσεις.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Οn Time» την 09/12/2023