«Φρούριο» θα θυμίζει η Αθήνα λόγω της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με 3.000 αστυνομικούς στους δρόμους, ελεύθερους σκοπευτές σε κτίρια της Αθήνας και κατά την πορεία απ' όπου αναμένεται να περάσει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου και drones. Παράλληλα Αντιτρομοκρατική αλλά και την Κρατική Ασφάλεια θα βρίσκονται σε επιφυλακή.

Θα υπάρξει πρόβλεψη για διακοπή στην κίνηση των οχημάτων πριν και κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων της πομπής των οχημάτων με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα φτάσει κατά τις 11:00 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και θα γίνει δεκτός στις 11:30 από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνουν και κοινές δηλώσεις πριν από την έναρξη της συνάντησης. Στις 12:15 ο Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμα: Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι ρυθμίσεις και οι διακοπές της κυκλοφορίας θα πραγματοποιούνται ανάλογα με την κίνηση της αυτοκινητοπομπής του Τούρκου προέδρου.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των οδικών αξόνων:
• Λ. Κατεχάκη
• Λ. Μεσογείων
• Λ. Βασ. Σοφίας
• Λ. Κηφισίας
• Λ. Βασ. Κωνσταντίνου
• Λ. Βασ. Αμαλίας
• Λ. Αλεξάνδρας
• Μιχαλακοπούλου
• Σταδίου
• Πανεπιστημίου και
• Ακαδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι «απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα έως και την 18:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Η απαγόρευση ισχύει για τις ακόλουθες περιοχές:

1. Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/Λεωφόρους: Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλίου – δεξιά Βουλιαγμένης – αριστερά Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλη – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – αριστερά Ηρακλειδών – συνέχεια Περσεφόνης – δεξιά Πειραιώς – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – αριστερά πλ. Ομονοίας – αριστερά Πανεπιστημίου – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – δεξιά Αλεξάνδρας.

2. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της στην οδό Κοκκινοπούλου, σε όλο το μήκος της Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός έως Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

3. Στην περιοχή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».