«Αστακός» είναι η Αθήνα στο πλαίσιο της ολιγόωρης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη χώρα μας. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε νωρίτερα, περίπου στις 10:00, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Από νωρίς έκλεισαν κεντρικοί δρόμοι, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στην Ηρώδου Αττικού, στην Πινακοθήκη και σε όλη την περιοχή γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου και γενικότερα το κέντρο της Αθήνας.

«Φρούριο» θυμίζει, λοιπόν, η Αθήνα λόγω της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με 3.000 αστυνομικούς στους δρόμους, ελεύθερους σκοπευτές σε κτίρια της Αθήνας και drones. Παράλληλα, Αντιτρομοκρατική αλλά και την Κρατική Ασφάλεια θα βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ η Τροχαία θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Δείτε φωτογραφίες:


astinomia001
astinomia002
astinomia003
astinomia004
astinomia005
astinomia006
astinomia007
astinomia008
astinomia009
astinomia010
astinomia011
astinomia012
astinomia013
astinomia014
astinomia015
astinomia016
astinomia017
astinomia018
astinomia019
astinomia020
astinomia021
astinomia022
astinomia023
astinomia024
astinomia025
astinomia026
astinomia027
astinomia028


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των οδικών αξόνων:

  • Λ. Κατεχάκη
  • Λ. Μεσογείων
  • Λ. Βασ. Σοφίας
  • Λ. Κηφισίας
  • Λ. Βασ. Κωνσταντίνου
  • Λ. Βασ. Αμαλίας
  • Λ. Αλεξάνδρας
  • Μιχαλακοπούλου
  • Σταδίου
  • Πανεπιστημίου και
  • Ακαδημίας

Ακόμη, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύονται για λόγους δημόσιας ασφάλειας οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το απόγευμα.

Η απαγόρευση ισχύει για τις ακόλουθες περιοχές:

  1. Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/Λεωφόρους: Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλίου – δεξιά Βουλιαγμένης – αριστερά Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλη – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – αριστερά Ηρακλειδών – συνέχεια Περσεφόνης – δεξιά Πειραιώς – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – αριστερά πλ. Ομονοίας – αριστερά Πανεπιστημίου – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – δεξιά Αλεξάνδρας.
  2. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της στην οδό Κοκκινοπούλου, σε όλο το μήκος της Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός έως Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.
  3. Στην περιοχή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Κλειστοί σταθμοί του μετρό

Την ίδια ώρα, έκλεισε με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός του μετρό Σύνταγμα. Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς στάση. Παράλληλα, άνοιξαν λίγο πριν από τις 12:00 οι σταθμοί του μετρό «Κατεχάκη», «Μέγαρο Μουσικής» και «Ευαγγελισμός».