Δεν λέμε όχι στη φορολόγηση του πραγματικού εισοδήματος, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί Παναγιώτης Σκέντζος.

Επέκρινε την κυβέρνηση για την απόφαση περί οριζόντιας φορολόγησης και ζήτησε να ληφθούν υπόψη χαρακτηριστικά όπως οι τζίροι στην περιφέρεια.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σκέντζος σημείωσε: «Δεν λέμε όχι στη φορολόγηση του νόμιμου και του πραγματικού εισοδήματος των ταξί και των μικρομεσαίων, η διαπίστωσή μας είναι ότι επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τις φορολογικές δηλώσεις αν είναι αληθείς ή όχι παίρνει αβίαστα μια απόφαση να φορολογήσει οριζόντια όλους τους μικρομεσαίους επαγγελματίες ανεξάρτητα αν βγάζουν αυτά τα χρήματα ή όχι.

Οι έδρες των ταξί διαφέρουν πάρα πολύ, είναι τεράστιες οι διαφορές των τζίρων. Δεν μπορεί να φορολογείται το ίδιο ένας ιδιοκτήτης ταξί των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας κλπ με κάποιον ιδιοκτήτη ταξί σε μικρή έδρα της Περιφέρειας. Πρέπει να φορολογείται σύμφωνα με τα πραγματικά εισοδήματα όχι επειδή δεν μας βγαίνει τραβάμε ισοπεδωτικά έναν νόμο και όποιον πάρει ο χάρος γιατί με αυτή τη λογική θα δούμε ότι πάρα πολλοί στην Περιφέρεια ιδιοκτήτες σε μικρές έδρες θα τα εγκαταλείψουν διότι θα είναι ασύμφορα».


*Διαβάστε εδώ: Θύμιος Λυμπερόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: Νέες κινητοποιήσεις την ημέρα ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου