Νέες κινητοποιήσεις την ημέρα ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου –πιθανότατα την Πέμπτη- προανήγγειλε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί µε ξύπνησες πρωί» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιοκτητών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Επίσης, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος ανέφερε πως ένας οδηγός ταξί για να βγάλει 10.000 ευρώ, θα πρέπει να έχει τζίρο 49.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Τραβούν χειρόφρενο τα ταξί: Απεργία σήμερα και αύριο στην Αττική για το φορολογικό νομοσχέδιο

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Θύμιου Λυμπερόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους:

Θ.ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι η απόφαση είναι αυτή, αν ψηφιστεί την Πέμπτη θα πάμε και άλλη μια 24ωρη.

Θ.ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Για να βγάλει 10.000€ ένας ταξιτζής, ιδιοκτήτης ή οδηγός πρέπει να κάνει 49.000 € τζίρο.

Θ.ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μιλάμε για δημοκρατία και η δημοκρατία λεει ότι εδώ και 15 χρόνια τα παλιά συστήματα των τεκμαρτών εισοδημάτων αποδείχτηκαν άχρηστα. Μας επιβάλλανε να πάμε σε λογιστικό προσδιορισμό, λένε ότι είμαστε φοροκλέφτες αν υπάρχει κράτος υπάρχουν ελεγκτικές αρχές. Αν υπάρχει έλεγχος δεν μπορεί κανένας να κλέψει. Κάνε έλεγχο και έλα να συζητήσουμε.

Θ.ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όλα αυτά είναι ένα παιχνιδάκι για να χάσει την περιουσία του ο κλάδος και να προσαρμοστεί με αγορά πολλών αδειών από λίγα άτομα.

Θ.ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κάθε μικρομεσαίος ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει να οργανωθεί σε ένα κίνημα για να δώσουμε μηνύματα στις ευρωεκλογές, με παράλληλες κινητοποιήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτή η πολιτική πρέπει να καταψηφιστεί.