Ο τζόγος, η επίδειξη και τα βιντεοκλίπ ήταν οι ανάγκες του τράπερ Don Leon, κατά κόσμον Νικηφόρου Μπούκλη, γι’ αυτό κι επιδόθηκε εκ νέου στις ανατινάξεις των ATM διαφόρων καταστημάτων ανά την Ελλάδα. Τόσο ο ίδιος όσο και δύο συνεργοί του βρέθηκαν στα χέρια των Αρχών και δη του Διαρρηκτών, καθώς από την εποχή που αφέθηκε ελεύθερος μέχρι και λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του λήστεψε τουλάχιστον δέκα ATM, αρπάζοντας το ποσό των 710.000 ευρώ.

Ο 28χρονος τράπερ, με συνεργούς τον 27χρονο Κωνσταντίνο Δανιηλίδη (επίσης είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο, το 2021) και τον 26χρονο Δ.-Κ. Μ., συνελήφθη έπειτα από αστυνομική επιχείρηση, το περασμένο Σάββατο, στην περιοχή του Καματερού και συγκεκριμένα επί της οδού Αγγέλων. Λίγες ώρες νωρίτερα, η εγκληματική οργάνωση είχε καταφέρει να διαρρήξει ένα ATM σε κατάστημα στην Ερμιόνη, αποσπώντας σχεδόν 200.000 ευρώ.

Το δις... εξαμαρτείν του Don Leon

Eίχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου: «Τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2023, είχαν συστήσει κι ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να μεταβούν σε επαρχιακές πόλεις, όπου με χρήση τροχού κοπής μετάλλων και στέρεων εκρηκτικών υλών διερρήγνυαν ΑΤΜ». Όπως αναφέρουν, πάντως, αστυνομικές πηγές, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως προκειμένου να «ξεπλένουν» τα χρήματα που αποκόμιζαν, έπαιζαν τα λεφτά στα καζίνο, ενώ πλήρωναν και τα βιντεοκλίπ που γυρνούσε ο Don Leon!

Το δις... εξαμαρτείν του Don Leon

Ο περιβόητος τράπερ, όπως προαναφέραμε, είχε συλληφθεί, τον Ιούλιο του 2021, μαζί με τέσσερις ακόμη συνεργούς, εκ των οποίων ο ένας από αυτούς αποτέλεσε συνεργό και σε αυτή την οργάνωση. Από εκείνη τη δραστηριότητα είχαν αποκομίσει ένα ποσό κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Όμως και οι πέντε είχαν αποφυλακιστεί. Δύο λόγω παρέλευσης του 18μηνου, δύο αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους κι ένας αποφυλακίστηκε στο εξάμηνο. Ο ίδιος ο Don Leon, πάντως, είχε παραδεχτεί πως «όταν αντιμετωπίζει κανείς οικονομικά προβλήματα, ενίοτε παίρνει το λάθος δρόμο». Αυτή τη φορά, όμως, σύμφωνα με τη δικηγόρο του Βάσω Πανταζή, αρνείται τις κατηγορίες στο σύνολό τους.

Το δις... εξαμαρτείν του Don Leon

Ο Don Leon αρνείται τις κατηγορίες

Έχει επίσης ενδιαφέρον πως, σύμφωνα με διαρροές, ο Don Leon ισχυρίζεται πως το γεγονός ότι είναι τραγουδιστής της τραπ μουσικής δεν σημαίνει πως είναι εγκληματίας. Επειδή στο συγκεκριμένο είδος «εξυμνούνται» παραβατικές συμπεριφορές, σημειώνει πως «δεν κάνει τα όσα τραγουδάει, ούτε οι στίχοι αποτελούν ομολογία πράξεων». Αστυνομικές πηγές, πάντως, σημειώνουν πως τα στοιχεία αυτή τη φορά είναι συντριπτικά εις βάρος του τράπερ και των συνεργών του.

Το δις... εξαμαρτείν του Don Leon

Το άγριο πιστολίδι στο Αίγιο

Το γεγονός πως η συμμορία δρούσε σε όλη την Ελλάδα βάζει σε σκέψεις τις αστυνομικές αρχές. Οι τρεις φέρεται να «χτύπησαν» ATM σε Εύβοια, Βοιωτία, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία. Ως εκ τούτου, η «διαδρομή» τους κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως η οργάνωση έχει παίξει ρόλο σε ένα σοβαρό ένοπλο επεισόδιο στο Αίγιο. Ήταν στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, όταν άγνωστοι επιχείρησαν να διαρρήξουν ΑΤΜ, τις πρώτες πρωινές ώρες. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του ΤΑ Αιγίου τούς εντόπισαν επ’ αυτοφώρω κι επιχείρησαν να τους συλλάβουν. Το σκηνικό είχε στηθεί σε περιβάλλοντα χώρο σούπερ μάρκετ, με τους άγνωστους δράστες να μην πανικοβάλλονται. Έβγαλαν πιστόλια και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Εντέλει οι δράστες κατάφεραν να επιβιβαστούν στο όχημα που είχαν κλέψει νωρίτερα και ξεκίνησε καταδίωξη στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, χωρίς όμως αποτέλεσμα για τις Αρχές. Το όχημα εντοπίστηκε λίγες ώρες μετά, καμένο, στην ανατολική είσοδο της πόλης.

Το δις... εξαμαρτείν του Don Leon

Οι δράστες δεν λειτουργούσαν μόνοι τους

Ας σημειωθεί, πάντως, πως οι Αρχές αξιολογούν την υπόθεση ως εξόχως σοβαρή και δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη άλλων, νέων εγκληματικών στοιχείων. Αφενός εκτιμάται πως οι τρεις δράστες δεν λειτουργούσαν μόνοι τους, αφετέρου ο εντοπισμός και η κατάσχεση ενός αμερικανικού πολεμικού τυφεκίου τύπου M16 προκαλεί ερωτήματα. Οι Αρχές βλέπουν για πρώτη φορά την εμφάνιση ενός τέτοιου όπλου στα χέρια εγκληματικής οργάνωσης, καθώς ήταν συνηθισμένες μέχρι πρότινος στα «παραδοσιακά» καλάσνικοφ (ΑΚ47), ενώ ο σειριακός αριθμός του εν λόγω όπλου δεν υπάρχει πουθενά στα συστήματα των Αρχών. Όλα τα παραπάνω χρίζουν, όπως λένε έμπειροι αξιωματικοί, προσεκτικής διερεύνησης.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: