Πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την πραγματική χρήση, την οποία έκαναν με “στικ” νικοτίνης οι μαθητές, οι οποίοι σχεδόν λιποθύμησαν στις τουαλέτες σχολείου του Ηρακλείου Κρήτης και διακομίσθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), γεννά η συμπτωματολογία, την οποία εμφάνισαν μετά τη χρήση των “στικ” νικοτίνης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο parapolitika.gr η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παρασκευή Κατσαούνου, “δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς χρήση ουσιών έγινε από τους μαθητές, εάν υπήρξε υπερδοσολογία στη χρήση ή εάν έκαναν και κάτι άλλο… Πάντως, τα «στικ» νικοτίνης, τα οποία πωλούνται στα φαρμακεία της χώρας μας, δεν είναι επικίνδυνα, είναι, όμως, φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία έχουν συγκεκριμένες οδηγίες χρήσης. Ακόμα και εάν πιούμε, αντί για μία, τρεις και τέσσερις κούπες καφέ, θα έχουμε παρενέργειες, θα έχουμε συμπτώματα, όπως η ταχυκαρδία κ.ά. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ακρίβεια για το τι ακριβώς συνέβη σε αυτό το σχολείο του Ηρακλείου. Όμως μην ξεχνάμε επίσης, σε καμία περίπτωση, ότι η νικοτίνη είναι μία πολύ διεγερτική ουσία”.



Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, δήλωσε στο parapolitika.gr, λίγη ώρα μετά από τη διακομιδή των μαθητών στο νοσοκομείο, ότι όλοι οι διακομισθέντες είναι “σε καλή κατάσταση”, όσον αφορά την υγεία τους.