Δύο ανήλικοι γεννημένοι το 2010 συνελήφθησαν μαζί με τους γονείς τους στο Ηράκλειο επειδή διακινούσαν φωτογραφίες δύο συμμαθητριών τους παραποιημένες μέσω δικτύων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα δύο 14χρονα παιδιά συνελήφθησαν μαζί με τους γονείς τους, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του neakriti.gr. Ο πατέρας τού ενός παιδιού, 47 ετών, και η μητέρα του άλλου παιδιού, 41, κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας των ανήλικων τέκνων τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα παιδιά είχαν στην κατοχή τους τις φωτογραφίες δύο συμμαθητριών τους, τις οποίες είχαν βάλει στόχο…

Τις φωτογραφίες αυτές τις παραποίησαν δίνοντας πιο ροζ… διαστάσεις στις εικόνες και προσθέτοντας πιο τολμηρό περιεχόμενο, αλλά με τα πρόσωπα των συμμαθητριών τους και στη συνέχεια μέσω του διαδικτύου και κοινωνικών πλατφορμών τις διακινούσαν.

Η υπόθεση προσομοιάζει με revenge porn, μόνο που οι φωτογραφίες δεν ήταν αληθινές, αλλά fake και τα δύο κορίτσια που διαπομπεύθηκαν στο διαδίκτυο δεν είχαν ιδέα για όλα αυτά μέχρι που έπεσαν στην αντίληψή τους οι ενέργειες των συμμαθητών τους.

Τα παιδιά κατηγορούνται τώρα για πορνογραφία. Η καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία πριν από μερικές ημέρες οδήγησε χθες σε συλλήψεις και δεν αποκλείεται σήμερα οι γονείς να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, καταλήγει το ρεπορτάζ.