Ο θάνατος του 39χρονου από επίθεση αγελάδας, που με τα κέρατά της τον τρύπησε στον θώρακα στη Μύκονο, αφού σταμάτησε τη μηχανή του προκειμένου να απομακρύνει το κοπάδι που εμπόδιζε τη διέλευσή του, είναι το μόνο δυστυχές συμβάν, χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχουν προκύψει σημαντικές ατυχίες. Το ρεπορτάζ του MEGA συγκέντρωσε μαρτυρίες από ανθρώπους που έπεσαν θύματα επιθέσεων από αγελάδες, αλλά τη γλίτωσαν φτηνά. 

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: Ύστερα από τον άδικο χαμό του 39χρονου από επίθεση αγελάδας, δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες στο LIVE NEWS από ανθρώπους που έχουν «τρακάρει» με αγελάδα μέσα στη μέση του δρόμου.

«Οκτώ η ώρα το βράδυ στη διασταύρωση Σκλίβανης-Ιωαννίνων βγήκε μία αγελάδα μέσα από το χωράφι και με χτύπησε στο δεξί φτερό και ευτυχώς τα κέρατά της δεν περάσανε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου γιατί θα σκότωνε και τη γυναίκα μου και την κόρη μου που καθόταν πίσω», ανέφερε ο καταγγέλλων Γιώργος Μπάλης.

Και σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τον οδηγό του αυτοκινήτου, η αγελάδα κυκλοφορούσε χωρίς επίβλεψη, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ιδιοκτήτης.

«Βγήκε μέσα από το χωράφι και μας χτύπησε, μας εμβόλισε. Την επόμενη μέρα βρήκα τον ιδιοκτήτη στο ίδιο σημείο με τις αγελάδες, κάλεσα στο 100», προσέθεσε.

Και η ζημιά του αυτοκινήτου ήταν σαν αυτήν που είναι από αντίστοιχο περιστατικό με αγελάδα στην Κέρκυρα. «Ένα φανάρι, το καπό, το φτερό, εν ολίγοις γύρω στα €2.500. Το καλό είναι ότι δεν μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο».



Κάμερα ενσωματωμένη σε αυτοκίνητο καταγράφει τη στιγμή που μία αγελάδα ξεπροβάλλει μέσα από τα σκοτάδια και αρχίζει να διασχίζει τον δρόμο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου πήγαινε με χαμηλή ταχύτητα και πρόλαβε να αντιδράσει: «Είναι ένα μοναστήρι εκεί πέρα και απέναντι από το μοναστήρι υπάρχει ένας στάβλος και εκεί πέρα υπάρχουν κάποια βοοειδή. Κάποιος κύριος ο οποίος είναι ο δεσπότης αυτών των ζώων, αυτά δεν είναι αδέσποτα, τα έχει παραμελημένα, αφημένα και έχουν κινήσει διαδικασίες».



Ρέθυμνο: Κοπάδι αγελάδων χωρίς ιδιοκτήτη


Σε δρόμο του Ρεθύμνου κάτοικος κατέγραψε ένα ολόκληρο κοπάδι με αγελάδες να περπατάει χωρίς τον ιδιοκτήτη μέσα στη μέση του δρόμου: «Η ώρα 10:10 το βράδυ, φεύγω από το σπίτι και κοιτάξτε εδώ πέρα, μέσα στον δρόμο. Εδώ είναι τα μοσχάρια στη μέση του δρόμου. Κοιτάξτε εδώ, θα σκοτώσουν κανέναν άνθρωπο».

Για πολλούς, όπως φαίνεται, αποτελεί ένα καθημερινό φαινόμενο, με τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων κοπαδιών, απλώς, να αδιαφορούν ή να κάνουν τους ανήξερους, όπως καταγγέλλουν.