Αγελάδες κυκλοφορούν στους δρόμους της Μυκόνου πρωί – βράδυ, με κίνδυνο να γίνει κάποιο τροχαίο ατύχημα.

Νέες καταγγελίες έρχονται στο "φως" μετά από το δυστύχημα του 39χρονου, που το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν μία αγελάδα του επιτέθηκε με τα κέρατά της μέσα στη μέση του δρόμου. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το συγκεκριμένο κοπάδι κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα παρά το γεγονός ότι υπάρχει ιδιοκτήτης.

υνέβη πριν από μία εβδομάδα στον γιο μου"


«Αυτό ήταν θέμα χρόνου να ξαναγίνει το ατύχημα γιατί το ίδιο περιστατικό συνέβη πριν από μία εβδομάδα στον γιο μου. Πετάχτηκαν αυτά τα ζώα στον δρόμο τον κεντρικό την ώρα που περνούσε το παιδί με το αυτοκίνητο βράδυ και τελευταία στιγμή τα είδε και φρέναρε με το αυτοκίνητο», περιγράφει καταγγέλλουσα στο Live News.

Αν και στο βίντεο φαίνεται να είναι μέσα σε περιφραγμένο χώρο, οι αγελάδες βγαίνουν χωρίς καμία επίβλεψη. «Δεν είναι περιφραγμένα γιατί είχαμε πάει εμείς τώρα τον Οκτώβριο να δούμε το παιδί μας στη Μύκονο και τα είδαμε, μου έδειξε αυτή τη φάρμα με τα ζώα και μου λέει: ‘Μαμά τα βλέπεις; Ελεύθερα είναι, εδώ πέρα γυρνάνε και βγαίνουν αυτά στον κεντρικό».



Κοπάδι αγελάδων να κάνει περατζάδα μέσα στα Ματογιάννια. Ένα αυτοκίνητο περνάει ανάμεσα τους στο Καλό Λιβάδι. Διασχίζουν τον δρόμο που οδηγεί σε παραλία της Μυκόνου χωρίς καμία επίβλεψη από τον ιδιοκτήτη και αργότερα τις βλέπουμε να κάθονται δίπλα στο κύμα.

Mύκονος: Αδιαφορούν οι ιδιοκτήτες

Είναι εικόνες από περιοχές όλης της Ελλάδας. Αυτός είναι ο εφιάλτης κάθε οδηγού μέσα στη νύχτα:

«Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και εδώ πέρα σε εμάς. Εγώ συγκεκριμένα μένω στα Σύβοτα Ηγουμενίτσας. 4 Μου έχει τύχει εμένα να πάω να τρακάρω με τα γελάδια και φανταστείτε να είναι κάποια μηχανή στον δρόμο με κάποιον αναβάτη. 7 Βεβαίως είναι ανθρώπου, έχει το χώρο που τα φυλάσσει, το θέμα είναι ότι τα αφήνει το βράδυ ελεύθερα, δηλαδή δεν τα κλείνει».

Οι καταγγελίες για τα αφύλακτα κοπάδια πολλές, με τις εικόνες αυτές να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Ο Ευθύμιος Παπαδογιάννης, υπήρξε θύμα τροχαίου από επίθεση τράγου στο αυτοκίνητό του και περιέγραψε τα όσα πέρασε στον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Είναι ένα τραγικό γεγονός αυτό που έγινε στην Μύκονο. Οδηγώντας βράδυ και πηγαίνοντας την γυναίκα μου στην δουλειά ένας τράγος έπεσε πάνω μου από την πλευρά του συνοδηγού. Μου πετάχτηκε από δεξιά και πλάγια ένας τράγος. Θα μπορούσαν να έχουν περάσει τα κέρατα του τράγου το παρμπρίζ και να μας κάνουν ‘σουβλάκι’».

Καταλήγοντας ο κ. Παπαδογιάννης τόνισε: «Αυτό που με θλίβει είναι ότι όλοι γνωρίζουν κανένας όμως δεν κάνει κάτι μέχρι να χαθεί μία ζωή».