Ο 39χρονος έχασε τη ζωή του στη Μύκονο ενώ κινούνταν με τη μηχανή του στον δρόμο που ενώνει τη Χώρα με την Άνω Μερά. Ο μοτοσικλετιστής σταμάτησε για να απομακρύνει ένα μικρό κοπάδι από αγελάδες που είχαν καταλάβει το οδόστρωμα. Ένα από τα ζώα του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε θανάσιμα με τα κέρατά του.

Τραγικός ήταν ο θάνατος για τον 39χρονο Μιχάλη, έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε από αγελάδα μέσα στη μέση του δρόμου, σε περιφερειακό της Μυκόνου.

«Ήταν στον περιφερειακό δρόμο προς στην Άνω Μερά και σε κάποιο σημείο είχαν βγει κάτι αγελάδες και κατέβηκε κάτω ώστε να μην συμβεί κάποιο ατύχημα να τις απομακρύνει και του επιτέθηκε ένας ταύρος, τώρα αγελάδα, ήτανε; Και τον κέντησε με τα κέρατα και τον τραυμάτισε θανάσιμα», είπε ο ξάδελφος.

Ο Μιχάλης, οδηγός στο επάγγελμα και πατέρας ενός 9χρονου κοριτσιού, επέστρεφε από φιλικό σπίτι. Γύρω στα μεσάνυχτα και στη θέα του κοπαδιού από τα μεγαλόσωμα ζώα, που είχαν κλείσει το δρόμο, κατέβηκε από αυτή τη μοτοσικλέτα για να τα απομακρύνει. Τότε ήταν που δέχθηκε την επίθεση, με τα κέρατα της αγελάδας να τον βρίσκουν στο στέρνο.

Την ευθύνη των συγκεκριμένων ζώων φέρεται να έχει επιχειρηματίας του νησιού, σε βάρος του οποίου μάλιστα είχε υποβληθεί τον Νοέμβριο του 2020 μήνυση από δικηγόρο, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν οι αγελάδες

«Δεν θα αναζητήσουμε ευθύνη στον άτυχο άνθρωπο που περνούσε από εκεί ούτε θα αναζητήσουμε ευθύνη στο ζώο που βρισκόταν εκεί θα αναζητήσουμε ευθύνη στον κάτοχο του ζώου και η ευθύνη αυτή είναι και ποινική και αστική και θα πρέπει να αναζητηθεί και παράλληλη τυχόν αρμόδιων αρχών», δήλωσε ο δικηγόρος, Νίκος Αγαπηνός.

«Είχα εντοπίσει τις πέντε αγελάδες του συγκεκριμένου επιχειρηματία οι οποίες ήταν σε αφύλακτο αγροτεμάχιο σε κεντρικό δρόμο της Μυκόνου και συγκεκριμένα από τον δρόμο που πηγαίνει στην Άνω Μερά και για τον λόγο αυτό, επειδή ήταν πάρα πολύ πιθανό ότι θα γίνει ατύχημα και θα τραυματιστούν τα ζώα είχα υποβάλει μήνυση κατά του ιδιοκτήτη των συγκεκριμένων ζώων στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου», είπε ο  δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης στο MEGA.

Για τον τραγικό θάνατο του 39χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ ο επιχειρηματίας αναζητείται από τις Αρχές.