Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε μετά την απολογία του στην 24η τακτική ανακρίτρια ο 23χρονος λεγόμενος «δράκος των Εξαρχείων» που συνελήφθη για σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε βάρος έξι γυναικών και ενός 13χρονου κοριτσιού τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας ότι δεν θυμάται τίποτα και ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Διαβάστε ακόμα: Απολογείται σήμερα ο "δράκος των Εξαρχείων": Φόβοι και για άλλα θύματα - Είχε συλληφθεί στις 17 Νοεμβρίου για επεισόδια στο Μοναστηράκι και αφέθηκε ελεύθερος

Τι ισχυρίστηκε ο 23χρονος Σύρος ενώπιον της ανακρίτριας

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική ποινική για τα κακουργήματα του βιασμού τετελεσμένου και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή και των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Ο 23χρονος συλληφθείς από τη Συρία αποφυλακίστηκε πριν από σχεδόν 90 ημέρες από τις φυλακές Γρεβενών, όπου εξέτιε ποινή για σεξουαλική επίθεση σε βάρος γυναίκας, λόγω παρέλευσης του ορίου προφυλάκισης.


Εφετείο Αθήνας: Δεν μπορούσε να παραταθεί η προσωρινή κράτηση του 23χρονου Σύρου

Το Εφετείο της Αθήνας, με δελτίο Τύπου, προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με την υπόθεση του 23χρονου Σύρου, ο οποίος προφυλακίστηκε για τις σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος έξι γυναικών και ενός 13χρονου κοριτσιού.

Η ανακοίνωση του Εφετείου αφορά στη μη παράταση της προσωρινής κράτησής του και της έκδοσης βουλεύματος όσον αφορά την αποφυλάκισή του.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: 

«Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 292 παρ. 1 και 2 του ισχύοντος από 1.7.2019 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Ν. 4620/2019), η προσωρινή κράτηση κατηγορουμένου, που διήρκεσε ήδη δώδεκα μήνες, μπορεί να παραταθεί για έξι μήνες υπό εξαιρετικές περιστάσεις και με ειδικά αιτιολογημένο βούλευμα, μόνο στην περίπτωση που η αποδιδόμενη κατηγορία "αφορά σε εγκλήματα για τα οποία προβλέπεται ποινή ισόβιας κάθειρξης ή πρόσκαιρης κάθειρξης με ανώτατο όριο τα δεκαπέντε έτη"».

Στην προκειμένη περίπτωση σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο αλλοδαπός υπήκοος αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόπειρας βιασμού, το πλαίσιο ποινής της οποίας προσδιορίζεται για το δικαστήριο από τον Ποινικό Κώδικα (άρθρα 42 παρ. 1, 83 και 336 παρ. 1), όπως ισχύει από 1.7.2019 (Ν. 4619/2019), μεταξύ ποινής φυλάκισης δύο ετών (κατώτερη ποινή) και ποινής κάθειρξης οκτώ ετών (ανώτερη ποινή).

Κατόπιν τούτου, το Συμβούλιο Εφετών κατά τη δικαιοδοτική του κρίση, έκρινε περί της αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου, ο οποίος είχε ήδη συμπληρώσει δώδεκα μήνες προσωρινής κράτησης, με περιοριστικούς όρους».