Ένα κενό περίπου τριών μηνών είναι αρκετό, ώστε να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην ΕΛΑΣ αναφορικά με το πραγματικό εύρος της δράσης του λεγόμενου «δράκου των Εξαρχείων», που απολογείται σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας για τις 7 απόπειρες βιασμού και τον τρόμο που σκόρπισε.

Ο 23χρονος από τη Συρία, ο οποίος αρχικά καταγγέλθηκε για τρία περιστατικά απόπειρας βιασμού στην περιοχή των Εξαρχείων, πλέον «βλέπει» τον αριθμό των καταγγελιών να φτάνει τις επτά!

Διαβάστε ακόμα: Αποκάλυψη για τον "δράκο των Εξαρχείων": Γιατί δεν ήταν καταζητούμενος ο 23χρονος αλλοδαπός

Το κενό των 70 ημερών στη δράση του «δράκου των Εξαρχείων»

Οι αστυνομικές αρχές τονίζουν πως από την ώρα της αποφυλάκισής του μέχρι και την πρώτη καταγεγραμμένη καταγγελία, που κινητοποίησε την αστυνομία, μεσολαβούν περίπου εξήντα με εβδομήντα ημέρες, όπου ουσιαστικά κανείς δεν ξέρει τι έχει συμβεί. Θυμίζουμε πως ο 23χρονος κατηγορείται για απόπειρες βιασμού που τέλεσε από τις 18 Νοεμβρίου έως και τις 20 του ίδιου μήνα, ενώ μεταγενέστερα προέκυψαν αντίστοιχες δράσεις και στις 16 Νοεμβρίου.

Δεν είναι μόνο η γιατρός επί της οδού Στουρνάρη που βίωσε τον εφιάλτη εκείνη την ημέρα, καθώς προέκυψε μία ακόμη υπόθεση. Αυτή σημειώθηκε το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, στις 12.45, σχεδόν πέντε ώρες πριν από την επίθεση στη γιατρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, θύμα ήταν μία 31χρονη, την οποία ο Σύρος ακολουθούσε από το ύψος της οδού Βουλγαροκτόνου, στη συμβολή με τη Φραντζή, μέχρι και τη συμβολή των οδών Μπενάκη και Καλλιδρομίου. Η 31χρονη φέρεται να σημειώνει στην καταγγελία της πως λόγω της έντονης κυκλοφορίας, εκείνος απομακρύνθηκε από το σημείο.

Είναι εντυπωσιακό, πάντως, πως ο 23χρονος είχε συλληφθεί στις 27 Οκτωβρίου από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής για επίθεση εις βάρος γυναίκας σε στάση του τραμ στη Γλυφάδα.

Η σύλληψη στις 17 Νοεμβρίου 

Αντιστοίχως, κατά τη 17η Νοεμβρίου είχε συλληφθεί για βανδαλισμούς στο Μοναστηράκι. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι εκείνες τις ημέρες δεν είχε γίνει η σύνδεση με το γεγονός πως βρισκόταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, τους οποίους δεν είχε τηρήσει ποτέ. Είναι σαφές πως ύστερα από αυτό το μπάχαλο, πολύ σύντομα οι εισαγγελικές αρχές θα δώσουν εντολή για τη δημοσίευση των στοιχείων του, με σκοπό τη συλλογή περαιτέρω πληροφοριών για τη δράση του.

Παράλληλα, μία σοβαρή δυσλειτουργία του συστήματος διαχείρισης μεταναστών αποκαλύπτεται λόγω της δράσης του 23χρονου «δράκου». Ο παράνομος μετανάστης σημειώνεται πως είχε δηλώσει ως τόπο κατοικίας στη χώρα μας το ΚΥΤ Μαλακάσας. Αντίστοιχο τόπο κατοικίας έχουν δηλώσει ακόμη σαράντα ποινικοί μετανάστες, που έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Όπως αποκάλυψε το Mega, από τους σαράντα, μόλις επτά τηρούν τους όρους αποφυλάκισής τους. Οι υπόλοιποι 33 έχουν εξαφανιστεί!

Διαβάστε ακόμα: Αμετανόητος ο "δράκος" των Εξαρχείων - "Τα έχω κάνει όλα, όταν βγω θα τα ξανακάνω, επέλεγα τις μικροκαμωμένες..."

Δημοσιεύθηκε στην Ontime