Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης (21/11) ο «δράκος των Εξαρχείων» και οδηγήθηκε στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών. Συμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι Σύρος στην καταγωγή και είχε απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα σεξουαλικής φύσης την Αστυνομία, ενώ το 2023 αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών.

Όπως προκύπτει από την έρευνα των Αρχών, ο συγκεκριμένος άντρας, που ήταν έγκλειστος στις φυλακές Γρεβενών, είχε επιχειρήσει έναν χρόνο πριν να βιάσει μια 70χρονη αλλοδαπή στην περιοχή του Αλίμου, έχει πραγματοποιήσει τέσσερις επιθέσεις σε 72 ώρες με θύματα τρεις γυναίκες, ανάμεσά τους μία δικηγόρος, μία γιατρός και ένα 13χρονό κοριτσάκι.


Εξετάζεται η εμπλοκή του και σε επίθεση στη Γλυφάδα

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η εμπλοκή του και σε μια ακόμα σεξουαλική επίθεση, η οποία σημειώθηκε τον Οκτώβριο στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με τις περιγραφές, οι οποίες και επιβεβαιώθηκαν, πρόκειται για ξανθό άντρα μέτριου αναστήματος με γαλάζια μάτια και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, που μιλά σπαστά αγγλικά.

Ο 23χρονος κρατείται από χθες το βράδυ στα κρατητήρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και τις επόμενες ώρες θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Είχε ταυτοποιηθεί και συνελήφθη αργά χθες το βράδυ στην Πλατεία Κάνιγγος.

Είχε βρεθεί στη φυλακή για έναν χρόνο και αποφυλακίστηκε φέτος, στις 11 Αυγούστου. Είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση κατά μίας γυναίκας με καταγωγή από την Ουκρανία στην περιοχή των Γρεβενών.

Στις 27 Οκτωβρίου είχε αποπειραθεί να βιάσει άλλη μία κοπέλα σε στάση του τραμ στην περιοχή της Γλυφάδας.

Επιβεβαιωμένα, στις 18 Νοέμβριου επιτέθηκε σε μία 13χρονη στην οδό Νικηταρά στα Εξάρχεια. Το κοριτσάκι ανέφερε ότι, καθώς ανέβαινε τις εξωτερικές σκάλες γυμναστηρίου στα Εξάρχεια, ο άντρας την άρπαξε από την περιοχή της μέσης και προέβη σε γενετήσιες πράξεις χωρίς τη θέλησή της.


Το χρονικό των επιθέσεων

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η πρώτη σεξουαλική επίθεση, αυτή σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού, σημειώθηκε στις 14:30 της 18ης Νοεμβρίου 2023. Το παιδί κατέθεσε ότι, ενώ ανέβαινε τις εξωτερικές σκάλες γυμναστηρίου στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, άγνωστος άντρας την άρπαξε από τη μέση και προέβη σε γενετήσιες πράξεις. Το κορίτσι φωνάζοντας απέτρεψε τον δράστη και εκείνος τράπηκε σε φυγή.

Διαβάστε ακόμα: "Δράκος των Εξαρχείων": Καρέ-καρέ οι επιθέσεις του σε δύο γυναίκες και μία ανήλικη

Η «συνέχεια» ήρθε στις 07:10 της 20ής Νοεμβρίου 2023, όταν μια 29χρονη μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας των Εξαρχείων και κατέθεσε ότι, ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά, ένας περίεργος άντρας με χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησε, την πέταξε στο έδαφος και, αφού της έκλεισε το στόμα, προέβη σε γενετήσιες πράξεις, τις οποίες δεν ολοκλήρωσε, καθώς στο σημείο προσήλθαν κάτοικοι και διερχόμενοι πολίτες, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή.

Η τρίτη επίθεση έλαβε χώρα στις 07:25 της 20ής Νοεμβρίου, λίγα λεπτά μετά την επίθεση στην Εμμανουήλ Μπενάκη, όπου έστησε ενέδρα σε μια νεαρή γυναίκα, ηλικίας 27 ετών, στην οδό Ζωοδόχου Πηγής.

Όπως φαίνεται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, κινείται παράλληλα μαζί της, σχεδόν δίπλα της, προσποιείται ότι είναι περαστικός και μόλις η νεαρή κατεβαίνει τον δρόμο και απομακρύνεται από την πολυσύχναστη οδό Μπενάκη, της ορμά, της κλείνει το στόμα, τη ρίχνει στο έδαφος και προσπαθεί να τη βιάσει.

Ωστόσο, το θύμα πρόβαλε σθεναρή αντίσταση και απελευθερώθηκε, με αποτέλεσμα ο δράστης να φύγει τρέχοντας.

Διαβάστε ακόμα: "Δράκος των Εξαρχείων": Νέο βίντεο-ντοκουμέντο με την επίθεση και σε τέταρτο θύμα, σε ασανσέρ πολυκατοικίας