Ευθύνες στον διοικητή του τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού επειδή δεν είχε φροντίσει να ενημερώσει πως ο «δράκος των Εξαρχείων» δεν έδινε το παρόν ως όφειλε μετά την αποφυλάκιση του, επιρρίπτει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Με ανακοίνωση νωρίτερα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίστηκε πως: «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μετά από επικοινωνία που είχε το πρωί με τον Αρχηγό, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ζήτησε την διοικητική διερεύνηση σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του συλληφθέντα για τις επιθέσεις κατά γυναικών στα Εξάρχεια καθώς και την άμεση αντικατάσταση του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού».

Διαβάστε ακόμα: Αποκαλύψεις “σοκ” για τον “δράκο” των Εξαρχείων: Είχε αποπειραθεί να βιάσει και 13χρονο κοριτσάκι

Η καρατόμηση του διοικητή του Τ.Α. Ωρωπού έγινε επειδή ο 23χρονος επίδοξος βιαστής, κατά την αποφυλάκιση του, έπρεπε να δίνει το παρόν στο τμήμα της περιοχής του. Ως τόπο διαμονής ο μετανάστης είχε δηλώσει τη δομή μεταναστών στη Μαλακάσα όπου βέβαια, ουδέποτε πήγε να μείνει.

Ο διοικητής, όφειλε να έχει ενημερώσει τις αρχές για την παρατεταμένη απουσία του εν λόγω αποφυλακισθέντος άνδρα ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες εντοπισμού του και να προαχθεί εκ νέου στην δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται πως ο 23χρονος αποφυλακίστηκε λόγω παρέλευσης του ορίου προφυλάκισης τον περασμένο Ιούλιο.