Σε λίγες ώρες αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Αθηνών, στα κτίρια της οδού Ευελπίδων, ο 23χρονος άνδρας που μέσα σε λίγα 24ωρα έγινε ο φόβος και ο τρόμος τουλάχιστον τριών γυναικών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ο νεαρός σεσημασμένος για σεξουαλικά αδικήματα συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Κάνιγγος, όπου περιφερόταν, από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή αναζητώντας τα ίχνη του. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως δεν τα κατάφερε.

Δείτε εδώ: "Δράκος των Εξαρχείων": Σεσημασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα - Έχει κατηγορηθεί ξανά για βιασμό

Η νύχτα του στα γραφεία της Ασφάλειας ήταν ήρεμη, αφού δεν φαίνεται να είπε και πολλά στους αστυνομικούς. Τήρησε αμυντική στάση, αρνούμενος πως αυτός επιτέθηκε στις γυναίκες. Τα θύματά του, πάντως, τον έχουν αναγνωρίσει και είναι απόλυτα βέβαιες πως είναι αυτός ο άνθρωπος που προσπάθησε να τις βιάσει. Ανάμεσα σε αυτές είναι και ένα κορίτσι μόλις 13 ετών, που έζησε τον τρόμο στα χέρια του επίδοξου βιαστή της.

Υπενθυμίζεται πως ο 23χρονος πριν από σχεδόν τρεις μήνες βγήκε από τη φυλακή, όπου εξέτιε ποινή για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα. Ο άνθρωπος αυτός, λένε οι αστυνομικοί, αντιμετωπίζει σοβαρή διαταραχή, η οποία δεν ελέγχεται. Συλλαμβάνεται για δεύτερη φορά για το ίδιο αδίκημα, το οποίο μάλιστα κλιμάκωσε ως προς τις επιθέσεις του, ακόμα και σε παιδί, συνεπώς οι εισαγγελικές Αρχές της χώρας, αφού εκτίσει την ποινή του, θα πρέπει να προχωρήσουν στη διαδικασία της διοικητικής του απέλασης, αφού, εάν αποφυλακιστεί, είναι δεδομένο πως θα κάνει τα ίδια, σχολίαζαν στα parapolitika.gr στελέχη της Ασφάλειας Αττικής.

Η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ., μόλις αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία του 23χρονου, ήταν πραγματικά άμεση και μέσα σε λίγες ώρες ο δράστης συνελήφθη. Μάλιστα, δεν είχε φροντίσει να φύγει μακριά, αλλά κινείτο κοντά στον τόπο του εγκλήματος, εκεί δηλαδή όπου είχε πραγματοποιήσει τις τουλάχιστον τρεις επιθέσεις του, τα Εξάρχεια.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν και άλλες καταγγελίες επιθέσεων σε γυναίκες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν εμπλέκεται ο ίδιος άνδρας, ενώ αυτή την ώρα σχηματίζεται η σε βάρος του δικογραφία, με την οποία θα αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Ο νεαρός από τη Συρία αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί σε ανακριτή, ενώ μέχρι και νωρίτερα σήμερα το πρωί δεν είχε εμφανιστεί δικηγόρος στα γραφεία της Ασφάλειας προκειμένου να τον αναλάβει.

Δείτε εδώ: "Δράκος των Εξαρχείων": ''Τους είδα να παλεύουν - Το κορίτσι ήταν σε σοκ, έτρεμε ολόκληρη'' - Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας της απόπειρας βιασμού